Hier eten modefans in Londen: zes adresjes

Mae Deli © Instagram

Tijdens de modeweken moet er ook gegeten worden natuurlijk. In deze adresjes kon je modejournalisten, bloggers, modellen en fotografen terugvinden tijdens de afgelopen London Fashion Week. Maar ook nadat het modecircus de Britse hoofdstad heeft verlaten, smaken de taartjes er uitstekend.

Sinds twee jaar vindt London Fashion Week plaats in Brewer Street Car Park, in hartje Soho. Heel wat shows vinden plaats in de buurt van het kloppende hart van LFW, maar sommige ontwerpers kiezen voor meer mysterieuze plekken. Wij trokken in september naar de bruisende metropool om verslag uit te brengen van de modeweek en sprokkelden er ook enkele lekkere adresjes bij elkaar. Uiteraard zitten er daar enkele zeer gezonde, Instagramwaardige én vegetarische bij, want de modewereld is niet alleen mee met de laatste modetrends, maar houdt ook de vinger aan de pols op culinair vlak.

Veggie Pret

Wat begon als pop-up, werd recent een vaste waarde in Soho. De gezonde keten Pret a Manger beantwoorde de vraag van hun klanten en opende een volledig vegetarische variant als experiment. Dat sloeg aan en de keten besliste om de pop-up permanent open te houden en zelfs een tweede versie te openen binnenkort. Je kan er terecht voor soepen, salades, broodjes, koffie en zoete lekkernijen.

Adres: 35 Broadwick St, Londen W1F 0DH

Meer info.

Rose Bakery

Dover Street Market is een zeer populaire plek voor fashion liefhebbers. In deze multibrand store vind je gevestigde waarden, maar ook jong talent. Een must voor modefans van het eerste uur. Van al dat shoppen krijg je natuurlijk honger, dus opende de winkel een eigen lunchplek, Rose Bakery. Het menu wisselt iedere week, maar je kan er super gezond eten of een heerlijk taartje verorberen.

Adres: Dover Street Market, 18-22 Haymarket, SW1Y 4DG

Website

Dishoom

Dit restaurant werd opgericht in de stijl van de traditionele Irani Cafés van Bombay. Ideaal voor liefhebbers van Indische specialiteiten zoals naan, gebakken in de traditionele tandooroven. Je kan er tijdens het ontbijt ook klassiekers zoals roerei en havermout krijgen. Voor elk wat wils. Het restaurant kreeg al verschillende awards, dus kom op tijd. Ze nemen enkel reservaties aan voor groepen, waardoor je in een wachtrij terecht kan komen. In Londen zijn er Dishoom-vestigingen in Shoreditch, King’s Cross, Carnaby en Covent Garden.

Website

Mildreds

Deze vegetarische/veganistische restaurantketen heeft vestigingen in Soho, Camden en King’s Cross. Locaties genoeg om te gaan genieten van hun heerlijke gerechten. In een gezellige inrichting proef je er van vegetarische burgers, curries en andere internationaal geïnspireerde vegetarische cuisine.

Website

Pollen Street Social

Dit restaurant heeft een Michelinster ontvangen en is de meest verfijnde locatie in het rijtje. Chefkok Jason Atherton voorziet ook een veganistisch menu, met heerlijke ingrediënten zoals artisjok en truffel.

Adres: 8-10 Pollen Street, W1

Website

Mae Deli

De populairste food blogger uit Groot-Brittanië, Deliciously Ella, opende haar eigen lunchplekje in Londen: Mae Deli. Voor al die jaloersmakende gerechten die ze deelt op Instagram, slechts één adres (en nee, het is helaas niet onze eigen keuken): 21 Seymour Place, London, W1H 5BH, afstappen in het metrostation Marble Arch.

Website

Wanneer je naar Londen reist met Eurostar, kan je verschillende tentoonstellingen met twee personen bezoeken voor de prijs van één dankzij de ‘2 for 1’-deals. De expo van de maand is ‘You say you want a revolution? Records and Rebels 1966 – 1970’ in het Victoria and Albert Museum. Lees hier ons verhaal over de revolutiejeans 505 van Levi’s en loop warm voor de tentoonstelling.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content