Ingrediënten

2 rijpe avocado's

2 theelepels limoensap

2 eetlepels koriander (fijngehakt)

1/4 kop rode ui (fijngehakt)

een halve jalapeño-chilipeper, met zaadjes (fijngehakt)

1/4 theelepel zeezout

Bereidingswijze

1. Kies de juiste avocado. Hij moet goed rijp zijn, doch stevig in de handpalm aanvoelen en binnenin een mooie donkergroene kleur vertonen (het restaurant gebruikt 48 stuks per bereiding)

2. Snijd de avocado doormidden en verwijder voorzichtig de pit

3. Lepel de avocado-helften uit, leg ze in een middelgrote kom en besprenkel met de limoensap

4. Voeg het zout toe en prak het vruchtvlees plat met een vork of aardappelstamper

5. Meng er de fijngehakte koreander en chilipeper door

6. Kruid bij indien nodig

Bron: Chipotle (DB)

Ingrediënten2 rijpe avocado's 2 theelepels limoensap2 eetlepels koriander (fijngehakt)1/4 kop rode ui (fijngehakt)een halve jalapeño-chilipeper, met zaadjes (fijngehakt)1/4 theelepel zeezoutBereidingswijze1. Kies de juiste avocado. Hij moet goed rijp zijn, doch stevig in de handpalm aanvoelen en binnenin een mooie donkergroene kleur vertonen (het restaurant gebruikt 48 stuks per bereiding)2. Snijd de avocado doormidden en verwijder voorzichtig de pit3. Lepel de avocado-helften uit, leg ze in een middelgrote kom en besprenkel met de limoensap4. Voeg het zout toe en prak het vruchtvlees plat met een vork of aardappelstamper5. Meng er de fijngehakte koreander en chilipeper door6. Kruid bij indien nodigBron: Chipotle (DB)