Gevulde mini-pasteitjes (zakouskis), Meersmaak
Gevulde mini-pasteitjes (zakouskis) © Meersmaak

Wat vind jij belangrijk op een eindejaarsfeest?

Ik vind het heel belangrijk voor het eindejaarsfeest dat de kinderen erbij kunnen zijn. We hebben twee kinderen van 11 jaar en 16 jaar. Zonder hen eindejaar vieren is geen optie!

Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel?

Wij hechten al veel belang aan het aperitief en de aperitiefhapjes. We kunnen uren aperitieven en bijbabbelen totdat het écht wel tijd wordt aan tafel te gaan voor het diner.

Wat wil je dit jaar zeker niét zien tijdens feesten?

Oma's en opa's die uren in de keuken spenderen waardoor er veel quality-time verloren gaat. Feesten met iedereen aan tafel is zoveel leuker!

Bezorgt etentjes organiseren jou stress? (En wat doe je om die te counteren?)

Etentjes verzorgen bezorgt me zeker en vast stress. Ik maak zoveel mogelijk op voorhand klaar en ben voorstander van ovenschotels en gerechten die eenvoudig te bereiden zijn. Op de feestdagen sta ik niet graag uren in de keuken en neem liever deel aan de festiviteiten zelf.

Heb je een vaste feesttraditie?

Kerstavond vieren we in gezinsverband en starten we doorgaans in de cinema met ons vier. Geen volk en een leuke manier om de avond te starten. Thuis aperitieven we uitgebreid om dan, op vraag van de kinderen, te fonduen. Kadootjes uitpakken hoort er dan uiteraard ook bij. Kerstdag, oud & nieuw vieren we met de uitgebreidere familie bij ouders en schoonouders.

Consommé Celestine, Meersmaak
Consommé Celestine © Meersmaak

Kristofs eindejaarsmenu:

Gevulde mini-pasteitjes (zakouskis)

Consommé Celestine

Gegratineerd Oostends vispannetje

Poire Belle Hélène

Ik vind het heel belangrijk voor het eindejaarsfeest dat de kinderen erbij kunnen zijn. We hebben twee kinderen van 11 jaar en 16 jaar. Zonder hen eindejaar vieren is geen optie!Wij hechten al veel belang aan het aperitief en de aperitiefhapjes. We kunnen uren aperitieven en bijbabbelen totdat het écht wel tijd wordt aan tafel te gaan voor het diner.Oma's en opa's die uren in de keuken spenderen waardoor er veel quality-time verloren gaat. Feesten met iedereen aan tafel is zoveel leuker!Etentjes verzorgen bezorgt me zeker en vast stress. Ik maak zoveel mogelijk op voorhand klaar en ben voorstander van ovenschotels en gerechten die eenvoudig te bereiden zijn. Op de feestdagen sta ik niet graag uren in de keuken en neem liever deel aan de festiviteiten zelf.Kerstavond vieren we in gezinsverband en starten we doorgaans in de cinema met ons vier. Geen volk en een leuke manier om de avond te starten. Thuis aperitieven we uitgebreid om dan, op vraag van de kinderen, te fonduen. Kadootjes uitpakken hoort er dan uiteraard ook bij. Kerstdag, oud & nieuw vieren we met de uitgebreidere familie bij ouders en schoonouders.