Het perfecte eindejaarsmenu volgens… Julie Van den Kerchove (Julie’s Lifestyle)

Julie Van den Kerchove © .

Vegan en raw food chef Julie Van den Kerchove ken je van jaar blog Julie’s Lifestyle en haar boek Julie Natuurlijk. Ze bijt de spits af van deze eindejaarsreeks en vertelt hoe haar perfecte kerstfeest eruit ziet.

Wat vind jij belangrijk op een eindejaarsfeest?

Ik hou van gezellige feestjes waar niets moet. Geen strikte etiquette, geen klassiek menu met voor-, hoofd- en nagerecht… Gewoon samen genieten, bijpraten, lachen en plezier maken. Het liefst zet ik allerlei kleurrijke gerechten op tafel met seizoensgroenten en exotische kruiden. Ik vind het veel leuker om iedereen van alles te laten proeven dan hen één gerecht voor te schotelen. Indische falafel met mangochutney, Mexicaanse tortillachips met avocadosalsa, Italiaanse rode biet carpaccio met cashewroomkaas… Een echte culinaire ontdekkingstocht!

Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel?

Ik ben een enorme fan van uitgebreid aperitieven met een tafel vol hapjes, maar vaak is er geen gezond alternatief voor een glaasje bubbels of frisdrank. Daarom vind ik het leuk om een vers sapje, alcoholvrije cocktail of homemade sugar free iced tea aan te bieden. Zo kan iedereen met volle teugen genieten.

Wat wil je dit jaar zeker niét zien tijdens feesten?

Ik ben echt geen moeilijk gezelschap. Zolang mijn tafelgenoten maar geen foie gras naar binnen spelen want dat gaat me een stap te ver. Ik ben ook geen fan van bordjes met een mousse van dit, een toefje van dat… Geef mij maar een stevige portie goed bereide groenten! Je wil toch niet met honger van tafel gaan?

Deze taart zonder suiker, gluten en lactose is te bestellen! (Meer info onderaan)
Deze taart zonder suiker, gluten en lactose is te bestellen! (Meer info onderaan)© All Good

Bezorgt etentjes organiseren jou stress? (En wat doe je om die te counteren?)

Meestal bedenk ik op voorhand al wat het menu zal worden en probeer ik in te schatten hoeveel tijd ik nodig heb om alles klaar te maken. In de raw food keuken hebben we het geluk dat er niets kan aanbranden of koud worden. Ook warme vegan gerechten zijn over het algemeen een stuk eenvoudiger om klaar te maken: je hoeft geen rekening te houden met gaartijden van vlees of vis, sauzen worden simpel gemaakt in de blender… Ik heb ook het geluk dat mijn partner Simon en ik altijd samen in de keuken staan. We zijn ondertussen goed op elkaar ingespeeld, dus dat maakt het des te gemakkelijker om stress te vermijden.

Heb je een vaste feesttraditie?

Elk jaar kijk ik stiekem uit naar Kerstmis, en dan vooral de weken voor de feestdagen wanneer radio Nostalgie zijn kerstplaten bovenhaalt en de buurt mooi versierd wordt met kerstlichtjes. Super gezellig! Ik hou ook enorm van Christmas shopping in kleinere Britse stadjes zoals Canterbury of Brighton. Heerlijk, die melige kerstparades met Christmas carol zangers, verklede kerstmannen en warme apple cider.

Je kan deze eindejaarsperiode ook een beetje Julie in huis halen: je ze maakt opnieuw christmas cheesecakes op bestelling! Erg leuk dus als je wel eens wat anders wilt dan die eeuwige buche. Er zijn twee beschikbare smaken en de fluweelzachte taarten zijn telkens geschikt voor 8 à 12 personen. Meer info vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content