Wat vind jij belangrijk op een eindejaarsfeest?

Samenzijn met familie en vrienden en genieten van het feit dat we daar nog eens allemaal tijd voor nemen. Voor ons hoeft er dus niet te veel stress en geen culinaire hoogstandjes bij te zijn, maar eerder een feestdiner 'Italiaanse Mama Stijl'.

Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel?

Lekker eten en drinken natuurlijk!

Dat betekent voor mij: een lekkere champagne bij het aperitief en dan een goede wijn, en infused water. Verder word ik altijd gelukkig van een hapje van rauwe coquilles met truffel of met walnoten en pompelmoes, oesters natuur of met een vinaigrette van gember, rode peper en soja, gravad lax met rode bietjes en een goed stuk gerijpt vlees. Alles het liefst met veel groentjes erbij: salade van witloof en spruitjes, geroosterde wortelen en pastinaken, zoete aardappelpuree met miso....

En voor ik het vergeet: ook heel veel kaarsjes voor de gezelligheid mogen niet ontbreken.

Must Be Yummie
© Must Be Yummie

Wat wil je dit jaar zeker niét zien tijdens feesten?

Orgaanvlees, frieten, kroketten, stoofpotjes en de klassieke kalkoen - ik ben dat allemaal een beetje beu gegeten.

Bezorgt etentjes organiseren jou stress? (En wat doe je om die te counteren?)

Nee, ik vind dat juist leuk. Een goede organisatie is heel belangrijk. Ik maak op voorhand een planning van wat ik wanneer moet kopen en klaarmaken en probeer altijd voor gerechten te kiezen die zo weinig mogelijk afwerking vragen op het moment zelf. Zo kan ik zoveel mogelijk bij mijn gasten zijn. De voorbereiding is voor mij deel van het plezier...

Heb je een vaste feesttraditie?

Ik heb er wel een paar.

Kerst is onze favoriete periode! Ik hang bijvoorbeeld altijd hetzelfde beeldje eerst in de boom. Onze boom is ondertussen een echte familieboom: een samenraapsel van kerstballen en decoratie van al onze reizen: krabben uit New Orleans, sigaren uit Cuba, eskimo's uit Alaska, prinsessen van Disneyworld, maar ook zelfgemaakte ballen in papier maché van de kinderen en een engeltje dat ik als kind nog gemaakt heb met pareltjes....

Op kerstochtend maak ik cinnamon buns of kaneelkoeken. Ik heb hier ondertussen een gluten- en lactosevrije versie van gemaakt zodat iedereen in het gezin mee kan genieten. Zalig napraten over de voorbije kerstavond bij mijn grootouders in onze pyama met een heerlijk stukje koek. Dan als de bliksem onze 'foute kerstpullekes' aandoen want tegen de middag komt de familie van mijn echtgenoot eten en is het traditioneel 'foute kerstpullekes' thema. Vorig jaar waren er zelfs foute cadeautjes, hilarisch. Tegen de avond komen meestal nog vrienden langs zodat we aan een tweede uitgebreide apéro beginnen met hapjes en zelfs een knisperend Netflix haardvuur. Je leest het: hoe fouter hoe beter, voor mij!

Samenzijn met familie en vrienden en genieten van het feit dat we daar nog eens allemaal tijd voor nemen. Voor ons hoeft er dus niet te veel stress en geen culinaire hoogstandjes bij te zijn, maar eerder een feestdiner 'Italiaanse Mama Stijl'.Lekker eten en drinken natuurlijk!Dat betekent voor mij: een lekkere champagne bij het aperitief en dan een goede wijn, en infused water. Verder word ik altijd gelukkig van een hapje van rauwe coquilles met truffel of met walnoten en pompelmoes, oesters natuur of met een vinaigrette van gember, rode peper en soja, gravad lax met rode bietjes en een goed stuk gerijpt vlees. Alles het liefst met veel groentjes erbij: salade van witloof en spruitjes, geroosterde wortelen en pastinaken, zoete aardappelpuree met miso....En voor ik het vergeet: ook heel veel kaarsjes voor de gezelligheid mogen niet ontbreken. Orgaanvlees, frieten, kroketten, stoofpotjes en de klassieke kalkoen - ik ben dat allemaal een beetje beu gegeten. Nee, ik vind dat juist leuk. Een goede organisatie is heel belangrijk. Ik maak op voorhand een planning van wat ik wanneer moet kopen en klaarmaken en probeer altijd voor gerechten te kiezen die zo weinig mogelijk afwerking vragen op het moment zelf. Zo kan ik zoveel mogelijk bij mijn gasten zijn. De voorbereiding is voor mij deel van het plezier...Ik heb er wel een paar. Kerst is onze favoriete periode! Ik hang bijvoorbeeld altijd hetzelfde beeldje eerst in de boom. Onze boom is ondertussen een echte familieboom: een samenraapsel van kerstballen en decoratie van al onze reizen: krabben uit New Orleans, sigaren uit Cuba, eskimo's uit Alaska, prinsessen van Disneyworld, maar ook zelfgemaakte ballen in papier maché van de kinderen en een engeltje dat ik als kind nog gemaakt heb met pareltjes....Op kerstochtend maak ik cinnamon buns of kaneelkoeken. Ik heb hier ondertussen een gluten- en lactosevrije versie van gemaakt zodat iedereen in het gezin mee kan genieten. Zalig napraten over de voorbije kerstavond bij mijn grootouders in onze pyama met een heerlijk stukje koek. Dan als de bliksem onze 'foute kerstpullekes' aandoen want tegen de middag komt de familie van mijn echtgenoot eten en is het traditioneel 'foute kerstpullekes' thema. Vorig jaar waren er zelfs foute cadeautjes, hilarisch. Tegen de avond komen meestal nog vrienden langs zodat we aan een tweede uitgebreide apéro beginnen met hapjes en zelfs een knisperend Netflix haardvuur. Je leest het: hoe fouter hoe beter, voor mij!