Het perfecte eindejaarsfeest volgens… Michael Ternoot (Veg & Tables)

© Veg & Tables

Gewonnen voor een menu boordevol groenten dit jaar? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op Veg & Tables, want op zijn blog wil Michael Ternoot laten zien dat een vegetarische levensstijl niet betekent dat je moet inboeten aan smaak en bevrediging. Dit zet hij over enkele weken op tafel.

Wat vind jij belangrijk op een eindejaarsfeest?

Dat de gastheer of -vrouw aan tafel zit bij de gasten. Zeker niet evident, maar anders mis je zoveel gezelligheid en intimiteit met de rest als je enkel maar achter de potten staat.

Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel?

Linnen! Velen vinden dit misschien ouderwets, maar door verschillende linnen met elkaar te combineren kan je de tafel echt karakter geven, tenzij je een mooie eikenhouten tafel hebt natuurlijk. Ik gebruik ook vaak linnen voor op mijn blog.

Daarnaast zorgen gepersonaliseerde naamkaartjes er ook altijd voor dat mensen zich echt welkom voelen.

Wat wil je niet zien tijdens feesten?

Lelijke kersttruien! Mensen kleden zich al veel te weinig op door de week. Waarom zou je dan niet van de gelegenheid gebruik maken om je uit te dossen en een mooi hemd of jurk aan te trekken?

Hazelnoot-pastinaaksoep met boerenkoolpesto- en chips (recept onderaan)
Hazelnoot-pastinaaksoep met boerenkoolpesto- en chips (recept onderaan)© Veg & Tables

Bezorgt etentjes organiseren jou stress?

Ontzettend veel. Vorig jaar had ik het kerstfeestje met mijn tien beste vrienden helemaal alleen geregeld. Ik haal daar gigantisch veel voldoening uit, maar tegelijk is het bijna onmogelijk om echt te kunnen genieten van het feest. Daarom maakt dit jaar iedereen iets, zodat het echt gather and dine is.

Wat mij wel helpt ontspannen, is klassieke muziek. Leg November van Max Richter op en ik ben intens gelukkig.

Heb je een vaste feesttraditie?

Een quiz met de hele familie. Mijn jongere zus steekt daar ieder jaar ontzettend veel tijd in. Vorig jaar is het echter wat uit de hand gelopen waardoor ze het dit jaar niet meer wil doen. Ik vind toch dat er iets interactief moet gedaan worden. Tv kijken en niets tegen elkaar zeggen is echt not done op zo’n avond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content