Het perfecte eindejaarsfeest volgens… Evelien Van Renterghem (Good food good people good times)

© Good food good people good times

Eten is voor Evelien van Good Food Good People Good Times vooral verbonden met goed gezelschap. Op haar blog deelt ze vooral gemakkelijke, gezonde gerechten die ze klaarmaakt voor haar gezin, al mag er tijdens de feestdagen ook wel eens gezondigd worden. Dit is hoe haar ideale feest eruitziet.

Wat vind jij belangrijk op een eindejaarsfeest?

Om het met de woorden van mijn blog te zeggen: good food + good people = good times! Lekker eten en het fijne gezelschap van familie en vrienden, meer moet dat niet zijn voor mij.

Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel?

Op Kerstavond zijn dat oesters en een glaasje echte champagne, in de glazen van mijn overleden schoonmoeder (die anders nooit op tafel komen wanneer er nog kinderen in de buurt zijn). Vroeger vierden we kerstavond traditioneel bij haar thuis en op die manier is ze er toch nog een beetje bij.

Wat wil je dit jaar zeker niét zien tijdens de feesten?

Het perfecte eindejaarsfeest volgens... Evelien Van Renterghem (Good food good people good times)
© Good food good people good times

Geen idee… Wat ik zeker wél graag wil zien: mijn meisjes in matching kersttrui (lekker fout, maar ik kan er niet aan weerstaan), de zelfgebakken kerststronk van mijn mama (de beste die er is!), The Sound of Music op de televisie en misschien een tof kookboek onder de kerstboom? (hint hint…).

Bezorgt etentjes organiseren jou stress? Wat doe je om die te counteren?

Dankzij de juiste gerechten en een goede mise en place ben ik tijdens etentjes altijd zeer ontspannen en geniet ik van het gezelschap van mijn gasten. Je zult mij zelden zien stressen. Maar kom alsjeblieft geen half uur te vroeg wanneer je bij mij bent uitgenodigd, want dan zet ik de eindspurt in (lees: de laatste mise en place verzorgen, nog vlug wat tafelschikking doen én ervoor zorgen dat de keuken en ikzelf er spik en span uitzien).

Heb je een vaste feesttraditie?

Kerstavond vieren we sinds een paar jaar met ons gezin. Onze meisjes van twee en vier jaar oud aperitieven mee en wanneer zij naar bed zijn, genieten mijn man en ik van een tête à tête. Kerstdag vieren we met de familie, bij mijn ouders. Dat is altijd lekker en gezellig!

Op oudejaarsavond komen we samen met vrienden. De formule is adults only en elk koppel zorgt voor een gang. Dat vind ik super, want dan kan ik mij helemaal laten gaan met de hapjes!

Eveliens feestmenu:

Het perfecte eindejaarsfeest volgens... Evelien Van Renterghem (Good food good people good times)
© Good food good people good times

Aangezien ik op kerstavond een tête à tête heb met mijn man, wil ik de avond zelf liever geen uren in de keuken staan (kwestie van geen minpunten te scoren op ‘sfeer en gezelligheid’). Ik koos dus voor gerechten die ik allemaal op voorhand kan klaarmaken.

Aubergine-hapje

Pompoen-paprikasoep

Paddenstoelenlasagne

New York Cheesecake

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content