Wat vinden jullie belangrijk op een eindejaarsfeest?

Dat de kinderen erbij zijn van het begin tot het einde. We hebben zelf ook nostalgie naar vroeger en die tradities: schitterend toch! Kerst- en eindejaarsfeesten zijn het ideale moment om eens met iedereen samen te zijn en de oude rituelen boven te halen van dierbaren die er niet meer zijn. Daarbij willen wij dan ook echt onze tijd nemen en compleet onthaasten.

Nog iets dat erbij hoort om het plaatje compleet te maken, is voor ons mooie kerstmuziek. Zalig, die typische Vlaamse en Engelstalige kerstliederen..

Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel?

Cheddar cup met zalmmousse (zie onder), Gezonde drukte
Cheddar cup met zalmmousse (zie onder) © Gezonde drukte

Heeeeeeeel veel hapjes en de tijd om die rustig op te eten.

En veel kleine attenties, natuurlijk.

Wat willen jullie dit jaar zeker niét zien tijdens feesten?

Smartphones & tablets - maak toch eens échte tijd voor elkaar!

Bezorgen etentjes organiseren jullie stress? En wat doen jullie om die te counteren?

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij schrijven op voorhand ons menu uit en stellen duidelijke boodschappenlijstjes op (eventueel noteren we zelfs per winkel wat we nodig hebben). Maak een duidelijk plan op voorhand en voorzie voldoende tijd om het te bereiden: de voorbereiding zelf zou ook al leuk moeten zijn, geen stressvolle bedoening!

Hebben jullie een vaste feesttraditie?

Met Oudjaar krijgt iedereen een bekertje met twaalf druiven erin. We schakelen dan over op de Spaanse TV voor de aftelling: we starten twaalf seconden voor de overgang van oud naar nieuw: elke seconde 'moet' je een druif eten. Het zou veel geluk voor het komende jaar brengen. Lachen gegarandeerd op de moment zelf!

Dat de kinderen erbij zijn van het begin tot het einde. We hebben zelf ook nostalgie naar vroeger en die tradities: schitterend toch! Kerst- en eindejaarsfeesten zijn het ideale moment om eens met iedereen samen te zijn en de oude rituelen boven te halen van dierbaren die er niet meer zijn. Daarbij willen wij dan ook echt onze tijd nemen en compleet onthaasten. Nog iets dat erbij hoort om het plaatje compleet te maken, is voor ons mooie kerstmuziek. Zalig, die typische Vlaamse en Engelstalige kerstliederen..Heeeeeeeel veel hapjes en de tijd om die rustig op te eten. En veel kleine attenties, natuurlijk.Smartphones & tablets - maak toch eens échte tijd voor elkaar!Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij schrijven op voorhand ons menu uit en stellen duidelijke boodschappenlijstjes op (eventueel noteren we zelfs per winkel wat we nodig hebben). Maak een duidelijk plan op voorhand en voorzie voldoende tijd om het te bereiden: de voorbereiding zelf zou ook al leuk moeten zijn, geen stressvolle bedoening!Met Oudjaar krijgt iedereen een bekertje met twaalf druiven erin. We schakelen dan over op de Spaanse TV voor de aftelling: we starten twaalf seconden voor de overgang van oud naar nieuw: elke seconde 'moet' je een druif eten. Het zou veel geluk voor het komende jaar brengen. Lachen gegarandeerd op de moment zelf!