Het lekkerste uit de zee op vijfde editie van A l’ostendaise, Kom Proeven

Javanais van gerookte zeepaling, appels, avocado, rode biet en groene kruiden, het signatuurgerecht van Bentley's © .

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni staat in Oostende de vijfde editie van “à l’Ostendaise, Kom Proeven!” op het menu. De ideale gelegenheid om alle signatuurgerechten van de beste restaurants van de kustgemeente te proeven.

Oostende moet dé gastronomische bestemming worden aan de Belgische kust. Om dat te realiseren, lanceerde Toerisme Oostende vorig jaar nog een project om de Oostendse gastronomie te ondersteunen en de deelnemende restaurants een kwaliteitsinjectie te geven. Onder andere de twaalf restaurants die daaraan deelnamen en een positief eindrapport hebben gekregen, stellen nu hun signatuurgerechten voor op het twee dagen durend food festival “à l’Ostendaise, Kom Proeven!”.

Wat kan je verwachten? Een foodfestival waar je aan verschillende kraampjes een breed aanbod aan Noordzeeproducten proeft. Uit het water gevist door eigen Vlaamse vissers, verser kan niet.

Jezelf voorbereiden op het culinair festijn kan je via de site van het evenement. De toegang tot het Zeeheldenplein is gratis en voor de gerechten betaal je zes euro per bordje.

Praktisch

Zaterdag 24 juni van 11u00 – 21u00

Zondag 25 juni van 11u00 – 19u00

Zeeheldenplein – 8400 Oostende

Gratis toegang

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content