Het is afgelopen voor Cathérine De Moor

Cathérine De Moor (42) uit Keerbergen is de eerste afvaller van het tv-programma ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’.

Cathérine De Moor staat al sinds haar vijftiende achter de kookpotten. Ze heeft een boontje voor de exotische keuken, maar tovert ook regelmatig een Belgisch gerecht op het bord. Toch zorgden de klassiekers paling in ’t groen en waterzooi voor problemen.

Vindt u het jammer om als eerste de wedstrijd te verlaten? “Aanvankelijk was ik erg teleurgesteld. Niemand wil de eerste zijn die gaat. Maar ondertussen kan ik het relativeren. Het was een erg mooie ervaring en ik heb boeiende mensen leren kennen. De eerste gerechten die ik voor de chefs maakte, werden bovendien positief onthaald. Sergio Herman vond mijn zarzuela ‘helemaal te gek’. Dat is leuk om te horen.”

Waar ging het fout?
“Het was niet mijn dada. Ik maak nooit paling in ’t groen of waterzooi voor mijn gasten. En als ik een visgerecht bereid, dan koop ik steeds gefileerde vis bij de visboer. Het was dus een strenge, maar rechtvaardige beslissing van de jury. Vorig seizoen mochten de kandidaten zelf veel gerechten bedenken, dit jaar ligt de focus op streekgerechten. Dat is heel interessant voor de kijker, maar wel jammer voor mij.” (lacht)

Welke keuken draagt uw voorkeur uit?
“Ik heb jarenlang als stewardess gewerkt en kwam zo regelmatig in contact met vreemde culturen en eetgewoontes. Ik bracht telkens kruiden mee uit Thailand of India, want die zijn toch lekkerder dan wat je hier in de winkel kan kopen. Mijn gerechten hebben dus vaak een exotische toetst, maar in de herfst staat er, bijvoorbeeld, ook regelmatig wild op het menu.”

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content