Het duo achter Brusselse Crab Club opent Aziatisch restaurant

© Frédéric Raevens

De hoofdstad kan na een somber eindejaar – met een lockdown die bij veel restauranthouders hard aankwam – nieuwe, creatieve culinaire projecten goed gebruiken. Er lijkt alvast goed nieuws in zicht.

Het beste nieuws ? Philippe Emanuelli en Yoth Ondara, het duo achter Crab Clubhet beste Brusselse restaurant volgens onze collega’s van Le Vif Weekend -, opent in het voorjaar een nieuw Aziatisch restaurant.

Het project zou wel eens hoge ogen kunnen gooien: de kaart zal vooral vegetarische gerechten vermelden uit de Vietnamese gastronomie, een keuken die Ondara perfect beheerst. De nieuwe stek zou ondergebracht worden in het oude café Potemkine rechtover de Hallepoort, in Sint-Gillis.

Wat de naam van het project wordt? Iets in de trant van ‘Cowboy’, zoals we eerder oppikten. ‘Het zal erop lijken, maar de naam wordt wel wat meer Saint-Gillois. Iets met Belgische humor’, zegt hij aan Brusselnieuws.be.

Wordt het een ‘Aziatische eastern’, in contrast met de Amerikaanse burgertenten? Of wil het duo komaf maken met onze eetroutines? Onder de Stetsonhoed kent alleen het kokend brein van de onvermoeibare Emanuelli het antwoord.

Voor de rest kunnen we enkel speculeren. Sommigen hebben het al over een lemen keuken, een combinatie van restaurant, bar en karaoke, een ongezien eerbetoon aan de Aziatische streetfood…

Wanneer het project de deuren opent – vermoedelijk in april -, zal het zeker niet ontgoochelen.

Potemkine, een project van de Brusselse horecagoeroe Frédéric Nicolay, sloot tijdens de kerstvakantie (definitief) zijn de deuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content