Het Brusselse wijkrestaurant Harvest combineert Vlaamse met Japanse invloeden

Harvest is een aangenaam wijkrestaurant. De stadsbrasserie met inventieve, wereldse keuken en een divers wijnaanbod is geliefd om de menuformules. (***)

Voor een hoofdgerecht naar keuze betaal je 26 euro en voor een voor- en hoofdgerecht naar keuze 36 euro. Als je nog een gaatje overhebt, kun je voor drie euro, als ‘petit plaisir’, ook nog een nagerecht uitkiezen.

Harvest ligt op de gelijkvloerse verdieping van een beursbureau uit de jaren vijftig. De inrichting van de eetzaal past bij het gebouw en is pretentieloos. Het comfort van de banken met harde houten rugleuningen is echter miniem. Aan de kurkentrekker staat Erwan Mevel.

Voor de wijnkaart van Harvest koos hij vooral wijnen die representatief zijn voor een streek en die op een natuurlijke manier tot stand kwamen. De spijskaart bestaat uit een twaalftal bereidingen en bij elk gerecht koos Erwan een passend glas wijn, dat in prijs varieert van 7 tot 14 euro. In de keuken heeft chef-kok Moh Timazrib het voor het zeggen. Zijn bereidingen zijn royaal en tonen Japanse en Vlaamse invloeden. Wij werden culinair verwelkomd met een minikopje velouté van erwtjes: lekker tot het laatste lepeltje. Om in de stemming te komen was er een glaasje sappige Quintaluna Verdejo (5 euro), de tweede wijn van het befaamde huis Ossian uit Rueda.

De bereidingen van chef-kok Moh Timazrib zijn royaal en tonen Japanse en Vlaamse invloeden.

Wij kozen twee voorgerechten. Een gefrituurd zacht gegaard eitje kwam met snel gegaarde spinazie en espuma van aardappel en truffel. Japanse gyoza-ravioli was gevuld met ossenstaart en ganzenlever en wachtte in een bouillon met repen rammenas. In het glas de voorgestelde pairing: een Martinet Bru 2015, Mas Martinet (9 euro) als waardige priorat, afkomstig van een wijngaard waar de chemicaliën zijn verbannen.

Vervolgens kwamen er twee verschillende hoofdgerechten. Millefeuille van sliptong, bloedsinaasappel en repen gemarineerde wortel, kool en aubergine was smakelijk, hoewel de vis oneer was aangedaan. Het succulente vlees van gebraden lamsbout combineerde de chef klassiek met tuinbonen, aardappelgratin en half gedroogde tomaten. Bij het vlees stelde Erwan Mevel een heerlijk glaasje ongefilterde Brunello di Montalcino, Tiezzi Enzo Podere Soccorso (12 euro) voor.

Ons kleine pleziertje aan drie euro was een warm chocoladecakeje met vloeibare kern, voorzien van een bol ijs, een karamelkoekje en rode bessen, gepresenteerd op een met chocoladevegen versierd bord. Kortom: Harvest biedt een uitstekende verhouding prijs en plezier.

Type keuken:Bistronomie.

Sfeer & geluid: Rustgevend.

Rekening: Lunch 14 en 19 euro, menu’s 26, 36 en 39 euro.

Zaterdagplein 14, 1000 Brussel – 02 781 07 27 – harvestrestaurantbruxelles.be

Sterretjes : * MATIG ** CORRECT *** POSITIEVE BELEVENIS **** AANRADER, DE OMWEG WAARD

Partner Content