Een hongertje op eender welk moment van de dag? Bananenijs is dé oplossing. Het enige dat je er in principe voor nodig hebt, is een banaan, een diepvriezer en een blender. Na een kleine voorbereiding is je ijsje klaar binnen de vijf minuten.

Zo maak je het

Wij weten niet hoe het zit bij jou, maar bij ons raakt die tros bananen nooit op tijd op. Beter dan weggooien, is de exemplaren die op het punt staan echt tot prut herleid te worden, in te vriezen. Schil de bruingevlekte exemplaren, breek ze in stukjes (waarom zou je een mes vuilmaken, toch?) en leg ze in een bakje in de vriezer. Je kan die bananen later ook gebruiken in havermoutpapjes, smoothies of bananenbrood, maar nu maken we er dus ijs mee.

Wanneer ze bevroren zijn, mik je de stukken banaan (reken ongeveer een banaan per persoon) in een blender en druk je op de knop. Tzadaam: je heerlijk romige, zoete en bovenal gezonde ijsje is al klaar!

We beloven je dat dit basisrecept al erg lekker is, maar wil jij het liever toch een tikkeltje specialer? Varieer er dan gerust op los. Deze vijf bloggers stellen je alvast vijf heerlijke varianten voor, en daarbij is dit eigenlijk zo gemakkelijk dat je gerust je eigen voorraadkast en inspiratie van het moment kan gebruiken om te variëren. Laat het smaken!

Julie Natuurlijk : met bessen

Julie Natuurlijk
© Julie Natuurlijk

Het recept vind je hier.

Plantbased: met walnoten

Plantbased
© Plantbased

Het recept vind je hier.

Lisa Steltenpool: met avocado en limoen

Lisa Steltenpool
© Lisa Steltenpool

Het recept vind je hier.

Pure Ilonca: met koffie, chocoladesaus en noten

Pure Ilonica
© Pure Ilonica

Het recept vind je hier.

Eat Better Not Less: met cacao en amandelen

Eat Better Not Less
© Eat Better Not Less

Het recept vind je hier.

(EK)

Een hongertje op eender welk moment van de dag? Bananenijs is dé oplossing. Het enige dat je er in principe voor nodig hebt, is een banaan, een diepvriezer en een blender. Na een kleine voorbereiding is je ijsje klaar binnen de vijf minuten. Wij weten niet hoe het zit bij jou, maar bij ons raakt die tros bananen nooit op tijd op. Beter dan weggooien, is de exemplaren die op het punt staan echt tot prut herleid te worden, in te vriezen. Schil de bruingevlekte exemplaren, breek ze in stukjes (waarom zou je een mes vuilmaken, toch?) en leg ze in een bakje in de vriezer. Je kan die bananen later ook gebruiken in havermoutpapjes, smoothies of bananenbrood, maar nu maken we er dus ijs mee.Wanneer ze bevroren zijn, mik je de stukken banaan (reken ongeveer een banaan per persoon) in een blender en druk je op de knop. Tzadaam: je heerlijk romige, zoete en bovenal gezonde ijsje is al klaar!We beloven je dat dit basisrecept al erg lekker is, maar wil jij het liever toch een tikkeltje specialer? Varieer er dan gerust op los. Deze vijf bloggers stellen je alvast vijf heerlijke varianten voor, en daarbij is dit eigenlijk zo gemakkelijk dat je gerust je eigen voorraadkast en inspiratie van het moment kan gebruiken om te variëren. Laat het smaken!Het recept vind je hier. Het recept vind je hier. Het recept vind je hier. Het recept vind je hier. Het recept vind je hier. (EK)