Het historische streekbier van Antwerpen mocht op het eerste schavotje plaatsnemen tijdens de uitreiking van de Global Craft Beer Awards in Berlijn.

Het Seefbier is een biertje met een mooie geschiedenis. Tot de Eerste Wereldoorlog was het gedurende een eeuw zowat het meest gedronken bier in Antwerpen. Zo beroemd zelfs, dat er een wijk in Antwerpen dezelfde naam kreeg, de Seefhoek.

Na WOl leek het bier van de wereld verdwenen, tot het recept recentelijk opnieuw opdook. In 2012 werd het in ere hersteld en opnieuw gebrouwen. Het is niet de eerste keer dat het Seefbier met de hoofdprijs gaat lopen. Het won al goud op de Amerikaanse World Beer Cup en tijdens de World Beer Awards in Groot-Brittannië. (AB)

Het historische streekbier van Antwerpen mocht op het eerste schavotje plaatsnemen tijdens de uitreiking van de Global Craft Beer Awards in Berlijn.Het Seefbier is een biertje met een mooie geschiedenis. Tot de Eerste Wereldoorlog was het gedurende een eeuw zowat het meest gedronken bier in Antwerpen. Zo beroemd zelfs, dat er een wijk in Antwerpen dezelfde naam kreeg, de Seefhoek.Na WOl leek het bier van de wereld verdwenen, tot het recept recentelijk opnieuw opdook. In 2012 werd het in ere hersteld en opnieuw gebrouwen. Het is niet de eerste keer dat het Seefbier met de hoofdprijs gaat lopen. Het won al goud op de Amerikaanse World Beer Cup en tijdens de World Beer Awards in Groot-Brittannië. (AB)