Het Antwerpse Bierpassie Weekend om de dorst te lessen

© gf

In hartje Antwerpen vindt nog tot zondagavond het Bierpassieweekend plaats. Bierliefhebbers weten waar naartoe.

In hartje Antwerpen is het 16e Bierpassieweekend aan de gang. Nog tot en met zondagavond – middernacht – kunnen bezoekers kennismaken met een uitgebreid aanbod aan (Belgische) bieren.

Met meer dan 170 verschillende bieren van 50 brouwerijen hebben liefhebbers van gerstenat keuze zat om de dorst te lessen bij dit warme weer. Er zijn deze editie ook liefst 34 nieuwe soorten te ontdekken en te degusteren. Het jaarlijkse driedaagse event gaat door in een tentendorp op de Groenplaats.

Ludo Van Campenhout en Ben Vinken
Ludo Van Campenhout en Ben Vinken© gf

Het Bierpassie Weekend, georganiseerd door de bekende Ekerse biersommelier Ben Vinken, vindt al voor de 16keer plaats. Vinken gaf samen met de Antwerpse Schepen Ludo Van Campenhout het startschot. Door de zwoele temperaturen werd er al aardig geconsumeerd.

Bieren degusteren en ontdekken doe je met een Beer Sommelier proefglas (5 euro). Voor 2 euro (of 1 jeton) kan je de verschillende standen afschuimen en het proefglas laten vullen met je bier naar keuze. Het glas neem je achteraf gewoon mee naar huis. Jazzbands en harmonieconcerten zorgen aangepaste deuntjes. Inkom is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content