Hendrick’s opent cocktailbar ‘Chambers of the Curious’, signé Baloji

© /

Vanaf 21 oktober gidst de Belgische artiest Baloji ginliefhebbers zes weken lang langs de ‘Chambers of the Curious’ voor een experimentele cocktailtrip met een Afrikaanse touch. ‘Dé ervaring van het moment.’

Van 21 oktober tot en met 3 december huist ‘The Hendrick’s Chambers of the Curious’ in het Depot voor Gevaarlijke Goederen bij Tour & Taxis. Een avond vol avontuur en nieuwsgierigheid, waar beleving centraal staat. Different location, same concept.

Na het interieur van de bar en de experimentele ruimte vorig jaar over te laten aan Max Colombie van Oscar and the Wolf, is het dit jaar de beurt aan magisch multitalent Baloji om zijn visie over te brengen als Ambassadeur van de Nieuwsgierigheid.

Wat was jouw inspiratiebron voor het interieur?

Ik baseerde me op de hoofdingrediënten van Hendrick’s gin, namelijk de komkommer en de Damascena-roos, en probeerde ze te combineren met mijn roots. Zo probeerde ik de Afrikaanse komkommer, die op een cactus lijkt en ik grafisch heel intrigerend vind, zoveel mogelijk in het interieur te verwerken. Ook creëerde ik een muur vol plastic Keniaanse rozen, wat een sterk gevoel van nostalgie bij mij teweegbracht. Kenianen zijn gek op rozen, maar door het klimaat kunnen ze zelden de echte kopen.

Het doel van Chambers of the Curious is om je af te zetten tegen de routine en je creativiteit te stimuleren. Hoe probeer jij dit te doen?

Ik doe dat door veel kranten te lezen, omdat je op die manier cultuurgewijs veel te weten komt. Tijdens het lezen bots je op veel verschillende opinies binnen en tussen culturen, en het is uitdagend om te weten wat er overal ter wereld gebeurt en wat mensen hun visies daarop zijn. Neem nu het aanhoudende debat over feminisme, dat vind ik zeer interessant om opinies over te lezen, zelfs al zijn ze verschillend van mijn eigen visie. Zo verbreed je je blik.

Hendrick's opent cocktailbar 'Chambers of the Curious', signé Baloji
© Tom Swalens

Je stelde ook mee de cocktailkaart op. Welke is jouw persoonlijke favoriet?

Mijn favoriete cocktail is de “Jasmine”, aangezien ik die helemaal zelf ontworpen heb. Het is een cocktail gebaseerd op jasmijnthee die daarnaast ook de typische bloemenaroma’s van Hendrick’s bevat.

Waarom moeten we naar Hendrick’s Chambers of the Curious gaan?

Omdat het dé ervaring van het moment is, en ik heel trots ben op mijn cocktail.

Eline Eurlings

Jasmine (Baloji’s cocktail)

INGREDIËNTEN

5 cl Hendrick’s gin

2,5 cl citroengrassiroop

2,5 cl vers citroensap

4 cl jasmijnthee (koud)

1 vers eiwit

Bruiswater

BEREIDING

Shake alle ingrediënten behalve het bruiswater. Giet in een met ijsblokjes gevuld longdrinkglas en vul aan met bruiswater.

PRESENTATIE

Hoog cocktailglas versierd met schijfjes Afrikaanse komkommer en een rode bloem of bernagiebloem.

Hendrick's opent cocktailbar 'Chambers of the Curious', signé Baloji
© Tom Swalens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content