Hendrick’s Gin viert 21 juli: De komkommerbes voor een ‘koninklijke’ gin o’clock

© /

Hendrick’s Gin viert de nationale feestdag met een speciale gin-tonic met komkommerbes, gekweekt door Bartel Van Riet en tweesterrenchef Pascal Devalkeneer.

Het Schotse Hendrick’s is een bbetje een aparte speler in de inmiddels bont geschakeerd ginwereld. De gin wordt ambachtelijk gemaakt in een land dat vooral bekend staat om zijn whisky’s. En het is de enige gin die voortkomt uit twee verschillende distilleervaten : een (zeldzame) Carter-Head en een koperen Bennet Still. Wat hem licht en zacht maakt, maar tegelijkertijd karaktervol en met een diepe smaak.

Maar nog opvallender is het palet van elf botanische ingrediënten waaronder twee ongebruikelijke smaakmakers, zijnde de infusies van Belgische komkommer en Bulgaarse rozenblaadjes, die voor de verfrissende toets zorgen.

Naar aanleiding van de nationale feestdag op 21 juli vroeg het merk tweesterrenchef Pascal Devalkeneer van ‘Le Chalet de la Forêt’ in Ukkel en VRT-presentator Bartel Van Riet, ook wel bekend als de groentefluisteraar, om een uniek gelegenheidsdrankje uit de mouw te schudden, en daarbij de experimentele toer op te gaan met de komkommer.

De twee trokken naar het dak van het Koninklijke Pakhuis van Tour & Taxis, vlakbij het Brusselse kanaal, stampten er een moestuin uit de grond en kweekten er eigenhandig komkommerbes, een ‘koninklijke’ en ongewone minivariant van de komkommer.

Het exclusieve preparaat, de Royal Hendrick’s Gin & Tonic, is vanaf vandaag/18 juli te degusteren in vijf zorgvuldig uitgekozen etablissementen: Devalkeneers eigen stek ‘Le Chalet de la Forêt’, ‘La Pharmacie Anglaise’ (Brussel), ‘The Mad Hatter’ (Antwerpen), ‘Old Fashioned’ (Gent), ‘Sophie’s Living Room’ (Koksijde) en ‘Gavius Club’ (Ans). En zolang de voorraad strekt. Snel zijn dus. (DB)

Hendrick's Gin viert 21 juli: De komkommerbes voor een 'koninklijke' gin o'clock
© /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content