Hendrick's heeft een cocktail gevreëerd naar aanleiding van de internationale dag voor linkshandigen, op 13 augustus.

Jason Scott, bekend van de Bramble Bar in Edinburgh, bedacht de 'Southpaw', een cocktail om met de linkerhand te heffen. Deze cocktail bevat onder meer het duizendblad, een plant die de atypische Hendrick's gin een heerlijke bloementoets geeft. "Maar dit blad werd ook jarenlang geassocieerd met magie en hekserij," zegt David Piper, Global Ambassador van Hendrick's Gin.

"Men geloofde dat wanneer je met de linkerhand een blad van de plant plukte terwijl je hardop de naam van een zieke die je wenste te genezen uitsprak en het blad vervolgens opat, de koorts van de patiënt zou zakken. Op de westelijke eilanden van Schotland geloofde men dat het aanbrengen van de bladeren van de plant op de ogen het 'tweede gezicht' in de hand zou werken".

We geven u alvast de ingrediënten mee om deze cocktail 'Southpaw' thuis te proberen:

Ingrediënten

40 ml Noilly Prat Dry Vermouth

20 ml Hendrick's Gin

1 druppeltje Bitter Truth Celery Bitters

Bereiding

Giet alle ingrediënten in een mengglas met ijsblokjes, meng en schenk in een keer in een martiniglas.

Versier met citroenschil

(LVR)

Hendrick's heeft een cocktail gevreëerd naar aanleiding van de internationale dag voor linkshandigen, op 13 augustus. Jason Scott, bekend van de Bramble Bar in Edinburgh, bedacht de 'Southpaw', een cocktail om met de linkerhand te heffen. Deze cocktail bevat onder meer het duizendblad, een plant die de atypische Hendrick's gin een heerlijke bloementoets geeft. "Maar dit blad werd ook jarenlang geassocieerd met magie en hekserij," zegt David Piper, Global Ambassador van Hendrick's Gin. "Men geloofde dat wanneer je met de linkerhand een blad van de plant plukte terwijl je hardop de naam van een zieke die je wenste te genezen uitsprak en het blad vervolgens opat, de koorts van de patiënt zou zakken. Op de westelijke eilanden van Schotland geloofde men dat het aanbrengen van de bladeren van de plant op de ogen het 'tweede gezicht' in de hand zou werken". We geven u alvast de ingrediënten mee om deze cocktail 'Southpaw' thuis te proberen: Ingrediënten 40 ml Noilly Prat Dry Vermouth 20 ml Hendrick's Gin 1 druppeltje Bitter Truth Celery BittersBereiding Giet alle ingrediënten in een mengglas met ijsblokjes, meng en schenk in een keer in een martiniglas. Versier met citroenschil(LVR)