Helft van de Belgische restaurants gebuisd voor hygiëne

© iStockphoto

De helft van al onze restaurants en take-away’s is gebuisd voor hygiëne. Maar wélke zaken dat zijn: dat weet (bijna) niemand. Tot 30 juni. Vanaf dan zet het Voedselagentschap alle ratings online van iedereen die bereid voedsel verkoopt. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De cijfers over de controles werden opgevraagd door CD&V-kamerlid Els Van Hoof aan de bevoegde minister Willy Borsus (MR). Ongeveer de helft (48 procent) van de 53.663 restaurants en afhaalzaken die de voorbije vijf jaar werden gecontroleerd, kregen een buis voor hygiëne van het Federaal Voedselagentschap (FAVV).

De overtredingen schieten alle kanten uit: vis en vlees in dezelfde koelkast, vervallen producten op het schap, vuile potten en pannen in de kasten of een slechte persoonlijke hygiëne. Vaak gaat het om onschuldige foutjes: formulieren die niet juist zijn ingevuld of een scheurtje in de dichting van een koelkast.

Vanaf 30 juni gaat het FAVV op zijn website een pagina openen waarop alle zaken die sinds 1 november 2014 gecontroleerd werden, een quotering krijgen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content