Heerlijke hamburgers op z’n Engels

Er bestaan talloze heerlijke varianten van de hamburger. Ontdek vijf Engelse variaties.

Burgers moeten zowat het meest populaire comfort food zijn. Hartverwarmend in de winter maar ook heerlijk wegknabbelend in de zomer. Altijd weer en overal fungeren ze perfect, van het grote feest rond de barbecue tot de geborgenheid van de huiskeuken, van het extra grote exemplaar tot de selectie van kleine proevertjes. Niks moeilijke bereidingen, niks lange gaartijden.

Ooit werden hamburgers door Duitse emigranten meegenomen naar de Verenigde Staten. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een wereldwijd gerecht waar bijna iedereen verzot op is. De opzet is redelijk simpel: een broodje, garnituur, saus en een vlees- of groenteschijf. Maar opgelet: de beste burgers worden gemaakt van de beste ingrediƫnten met de beste zorg. Geen betere kwaliteitswaarborg dan de toewijding waarmee u zelf thuis burgers maakt.

De recepten die we uitkozen hebben bovendien een Engels trekje, met ingrediƫnten van kalfsniertjes en lamsgehakt tot sneetjes rosbief en ontbijtspek. En al even typisch Brits is de in sommige recepten gebruikte HP sauce, die u in Carrefour of Cora vindt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content