Hedendaags Aziatisch restaurant in Antwerpen

In Antwerpen is het gloednieuwe restaurant Umami geopend op de plaats van Velvet Lounge.

Op de Antwerpse kaaien heeft het gloednieuwe restaurant Umami haar deuren geopend in het voormalige pand van het bekende Velvet Lounge. Het maakt deel uit van de Velvet Group, die meerdere restaurants onder zijn vleugels heeft en die een jaar geleden het Italiaans restaurant Danieli Il Divini overnam.

De muren van het negentiende-eeuwse pakhuis werden gestript zodat de plafonds en de houten structuur weer zichtbaar werden. Aan de koele, pre-industriële look werd een Aziatische draai gegeven. Sfeervolle details zijn de gedroogde lianen uit Bali en de oude vloer uit een Engelse steenbakkerij. De Australische Graypants-lampenkappen gemaakt uit gerecycleerd karton, zorgen voor een eigentijdse toets.

Umami is een van oorsprong Japans woord dat ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’ betekent; het is één van de vijf basissmaken naast zout, zoet, zuur en bitter. En dat is ook merkbaar op de menukaart. Er werd inspiratie opgedaan in wereldsteden als London en New York. Daar serveren restaurants als Nobu, Zuma, Hakkasan of Spice Market een gastronomische Aziatische keuken die verdergaat dan wok of gebakken noedels. Gasten kunnen ook kiezen uit verschillende menu’s.

Je kunt er terecht voor vernieuwende en traditionele Aziatische gerechten, zoals sushi, tempura, dimsum gerechten, Wagyu of tarbot van de Japanse houtskoolgril (Robata). (DB)

UMAMI, Luikstraat 6-8, 2000 Antwerpen Openingsuren: ma tot vrijdag, van 11u45 tot 14u15 & ma tot zondagavond 18u tot 22u30

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content