Hasseltse Soroptimisten lanceren Kookkunstboek

© Kookkunstboek

De Hasseltse afdeling van Soroptimist International viert haar vijftigjarig bestaan met een kunstig kookboek.

Soroptimist International Club Hasselt viert haar vijftigste verjaardag met een kunstig kookboek, goed voor vijftig lievelingsrecepten recht uit de keuken van haar leden. De (gevarieerde) keuze viel op simpele bereidingen en werden allemaal geïllustreerd met zelfgemaakte houtskooltekeningen van een ingrediënt.

Van koude macaronisalade langs guacamole met grijze garnalen tot konijn op grootmoeders wijze, en van Zwitserse fondue tot Thaise curry: ‘voor ieders smaak zit er wel iets in’, zegt kunstenares en leerkracht schilderkunst Liesbet Lenaerts, die als voorzitter haar schouders zette onder de uitgave. Zij introduceerde de vrouwen voor de gelegenheid in de wereld van de houtskooltekening met de bedoeling hun eigen recepten van een vleugje kunst te voorzien.

Het ‘Kunstkookboek’, zoals het boek werd getiteld, werd vorige week gepresenteerd in aanwezigheid van ‘kipkunstenaar’ Koen Vanmechelen die ook zelf achter het fornuis van restaurant Arlecchino stond. Zijn unieke variatie op de klassieke omelet, bereid met houtskool en geserveerd in servies van Roos Van de Velde, viel alvast in de smaak.

De Truiense kunstenaar met internationale renommee is enthousiast over het project. ‘De illustraties bij de gerechten zijn kunstwerken geworden. Daarbovenop werden ze gemaakt door mensen die eigenlijk nooit tekenen, laat staan dat ze kunst maken. Dat boeit mij enorm omdat ik geloof dat er op talent geen leeftijd staat’, zegt hij in Belang van Limburg.

De opbrengsten van de verkoop gaan naar YAR (Youth at Risk), een Vlaamse organisatie die zich inzet om jonge vrouwen ‘op drift’ terug op het rechte pad te helpen.

Soroptimist International is wereldwijd de grootste niet-gouvernementele organisatie van actief geëngageerde vrouwen die opkomen voor vrouwen in de hele wereld. (DB)

Kookkunstboek kost 30 euro en is online verkrijgbaar of in de Standaard Boekhandel in Hasselt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content