Hasseltse cocktailbar Koks & Tales opent de deuren

© Jean-Pierre Pijls

Om al vroeg het weekend in te zetten met een funky cocktail in de hand, kun je voortaan de nieuwe Hasseltse cocktailbar Koks & Tales binnenstappen.

De Hasseltse foodie Rob Biesmans opent met zijn cateringconcept The Foodmonkeys een permanente cocktailbar, net buiten het stadscentrum. Koks & Tales was voordien enkel gespecialiseerd in pop-upevenementen in originele formules op (verrassende) locaties in en rond Hasselt. Dat ging van cocktails en hapjes nuttigen in skybars en speak easy-bars tot tijdelijke settings in musea of tijdens modeshows.

Hasseltse cocktailbar Koks & Tales opent de deuren
© Jean-Pierre Pijls

Sinds 23 januari is er naast het pop-upconcept nu ook een vaste zaak in de Bampslaan. Koks & Tales – de eerste cocktailbar in Hasselt – is voortaan elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend vanaf 18u. Het interieur oogt hedendaags met een retrotouch.

De kaart vermeldt steeds twaalf cocktails, waaronder eigen creaties, klassiekers en variaties daarop en maandelijks nieuwe suggesties. Liefhebbers van bubbels of edel vocht, krijgen champagne of wijn in het glas. Dat alles in een laidback sfeertje. Op tijd en stond zijn er ook liveoptredens gepland.

Overdag is er in hetzelfde gebouw de mogelijkheid om te lunchen of wat bij te praten bij een tas koffie. In de foodbar Zelfies kun je de honger stillen met een soep, salade, ratatouille, gehaktballen, creatieve omelette of – de specialiteit van het huis – een hot monkey dog (ook voor vegetariërs). (DB)

Hasseltse cocktailbar Koks & Tales opent de deuren
© Jean-Pierre Pijls

Koks&Tales/Zelfies: Bampslaan 32, 3500 Hasselt, info@thefoodmonkeys.com. Tel: 0496 84 70 98.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content