Haspeslagh: Superieure kazen

© Michel Vaerewijck

Christoph Haspeslagh nam in 1994 de kaaszaak van zijn ouders over. In de vernieuwde winkel presenteert hij een ruim assortiment met vakkennis gerijpte kazen en betere vleeswaren.

’s Zomers is de keuze beperkt tot een 350 soorten kaas, ’s winters zijn er meer. Daarbij zijn basiskazen, zoals brie en camembert, die zich door hun superieure kwaliteit onderscheiden van het aanbod in de grootdistributie. Christophs voorkeur gaat naar ambachtelijk gemaakte kazen met persoonlijkheid, afkomstig van kleine boerderijen waar de kaasmaker zijn best doet om een mooi product naar voren te brengen.

Voorbeelden zijn: met bier gewassen Krekenkaas uit Oostende of Corsicaanse Fleur du Maquis, gewenteld in lokale kruiden. Vooral de rauwmelkse boerderijkazen hebben een diepe smaak. (PvD)

Kaashandel Haspeslagh: Wittenonnenstraat 29, 8400 Oostende. 059 70 17 82.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content