Hannah Van Ongevalle (The Pharmacy) start met eigen cocktailprogramma op njam!

© /

Hannah Van Ongevalle, zaakvoerster van cocktailbar The Pharmacy in Knokke en leading bartender van België, slaat vanaf 12 december de handen in elkaar met kookzender njam! voor ‘It’s APEROTIME somewhere in the world’.

Wat was jouw motivatie achter de samenwerking met njam!?

Hannah Van Ongevalle: “Ik ben een trotse bartender, en in mijn ogen wordt horeca nog steeds wat onderschat. Het is heel hard werken, en zeker een bartender heeft het imago van gewoon wat drankjes bij elkaar te mixen. Mensen weten niet wat er allemaal schuilgaat achter wat zij in eerste instantie zien. njam! is een kanaal met veel invloed, dat kijkers ook meer een blik geeft achter de schermen. Belgen zijn ook nog steeds Bourgondiërs, die weinig nodig hebben om een feestje te bouwen, waardoor mijn cocktails voor hen als inspiratie kunnen dienen. Via njam! kan ik mee cocktails op de kaart zetten, dus ik ging maar al te graag in op hun voorstel.”

Waarom link je elke cocktail die je maakt in het programma aan één van je reizen?

“Ik heb vijf jaar lang een beetje overal gewoond, en voor mij was dat tot nu toe mijn grootste leerschool. Ik kwam elke keer aan zonder plan, en toch kon ik altijd iets opbouwen. In elke stad ontdekte ik ook fantastische cocktailbars, die eigen versies maakten van gekende cocktails of volledig nieuwe creaties serveerden. Daar denk ik soms aan terug wanneer ik een bepaalde cocktail maak. Zelfs tot op vandaag blijf ik voor vrienden en familie de referentie als het aankomt op leuke eet- en drinkplekken wanneer zij op vakantie gaan.”

Je baat ook je bar uit, The Pharmacy, geeft workshops met je zaak Tipsy Cake en je leidt horecamedewerkers op in The Antique Shop. Waar vind je nog de tijd om dit allemaal te combineren met een televisieprogramma?

“Ik ben een bezige bij, maar ik denk dat dat wel typerend is voor veel mensen die in het horeca-circuit zitten. De mentaliteit van horecaondernemers is vaak ‘er zitten 24 uur in een dag, laat ik die allemaal benutten’. Ik ben ook zo, en daarom vond ik het een leuke uitdaging om mijn kennis van cocktails naast mijn workshops ook door te geven via televisie.”

Heb je zelf een favoriete cocktail?

“Neen, omdat er zoveel verschillende cocktails bestaan. Het is onmogelijk om daar eentje uit te kiezen. Wel maak ik, zeker in de eerste afleveringen van het programma, veel cocktails die ik zelf graag heb. Zo bereid ik onder andere de Bloody Mary en Dry Martini, maar telkens op mijn eigen manier, hoe ik ze zelf in mijn zaak The Pharmacy zou maken. Bij elke cocktail hoort ook een hapje, dat ik in samenspraak met njam! bedacht. Ik vond het belangrijk dat er ook hapjes in het programma zaten, omdat ik veel interesse heb in het hele ‘foodpairing’-concept waar de laatste tijd veel aandacht naartoe gaat.”

“It’s APEROTIME somewhere in the world”, vanaf 12 december van maandag tot en met zaterdag om 17u20, 20u25 en 23u10 op njam!

Eline Eurlings

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content