Handleiding voor een leven zonder fabrieksvoeding

© Getty
Lotte Philipsen Journalist KnackWeekend.be
Eva Kestemont Journalist KnackWeekend.be

Ultrabewerkte voeding schrappen uit je keukenkast, kan dat? En hoe begin je daar in hemelsnaam aan? Wij verzamelden handige tips, informatie en recepten om het alleszins te proberen.

Bijna veertig procent van wat we elke dag eten, is ultrabewerkt, en dat aandeel stijgt nog jaar na jaar. Dat blijft niet zonder gevolgen, waarschuwen tal van gezondheidsorganisaties wereldwijd. Hoog tijd om weer wat meer zelf te koken, dus. Dat is niet alleen gezonder, maar ook veel leuker én je gaat er je eten meer door appreciëren.

In deze handleiding ontdek je stap per stap hoe je dat kan doen. (En wees gerust, je hoeft het niet zo radicaal aan te pakken als wij en àlles te schrappen, met deze handleiding kan je ook gewoon alvast wat minder fabrieksvoeding op je menu zetten.)

  1. Hoe lees je voedingsetiketten?
  2. Vaak voorkomende ingrediënten in fabrieksvoeding: een woordenboek
  3. Wat moet je in je voorraadkast hebben?
  4. Basisrecepten om vooruit te koken
  5. Ook dit is ultrabewerkt voedsel: 13 producten waarvan je het niet verwacht
  6. Drie boekentips voor een leven zonder fabrieksvoeding

Meer lezen over wat er in fabrieksvoeding zit en wat dat betekent voor jou? Dat doe je op weekend.knack.be/WeetWatJeEet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content