HalalHero, het bestelplatform voor halalmaaltijden in Antwerpen

© Johan Jacobs
Wim Denolf
Wim Denolf Wim Denolf is journalist bij Knack Weekend. Liefst schrijft hij elke week over een ander thema.

Mohamed El Mousaoui is technicus in de voedingssector. Hij richtte in december 2016, samen met jeugdvriend Jaouad Bel Kacem (31), Halal Hero, een bestelplatform op voor halalmaaltijden in het Antwerpse. Mohamed wil dit najaar uitbreiden naar Brussel.

‘Dat we zelf van Marokkaanse afkomst zijn, is eigenlijk bijzaak – we hadden ook een start-up in de bouwsector kunnen zijn. De drang om te ondernemen was er al heel lang, en we hebben de afgelopen jaren meer dan één idee onderzocht. Dit was gewoon te goed om te laten liggen.

De grootschalige enquête die we vooraf deden, bevestigde dat consumenten het moeilijk vonden om online halalvoeding te bestellen. Bij ons kun je kiezen uit thuisbezorgde maaltijden van een twintigtal restaurants, ook pizzeria’s, wokrestaurants en hamburgerzaken, of vlees bestellen bij gecertificeerde halalslagerijen.

Voor de restaurants zijn we aangewezen op onze checklists en bezoeken ter plaatse, maar daarin gaan we behoorlijk ver – tot in de keuken dus (lacht). Onze klanten verwachten dat ook van ons, nieuwe consumenten of niet. Onder die klanten bevinden zich trouwens ook heel wat niet-moslims.

Sommigen willen vooral een gezonde en natuurlijke maaltijd, anderen ontvangen een multicultureel gezelschap en willen rekening houden met de gewoonten van hun gasten. Mede daardoor zitten we nu al aan ruim vijfduizend bestellingen – ver boven onze eigen prognoses voor het eerste jaar.’

halalhero.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content