Hachette gaat nu ook een biergids uitbrengen

© iStock

Na een wijngids gaat uitgeverij Hachette zich nu ook richten op bier. Zo brengt het binnenkort een gids in de winkel die volledig gewijd is aan het gerstenat.

Na een wijngids gaat uitgeverij Hachette zich nu ook richten op bier. Zo brengt het binnenkort een gids in de winkel die volledig gewijd is aan het gerstenat. Bier lijkt wereldwijd aan een opmars bezig en dat heeft uitgeefconcern Hachette, bekend om zijn wijngids, op ideeën gebracht. Binnenkort kan je in de winkel een biergids van de uitgeverij terugvinden.

“In Frankrijk zien we de afgelopen jaren een heropleving van artisanale brouwerijen en de interesse van het publiek blijft groeien”, zegt de uitgeverij.

Het eerste deel van de publicatie zal gewijd zijn aan een algemene inleiding over bier, de biercultuur en de biertradities. Daarnaast zal er ook werk gemaakt worden van bewaar- en proefmethodes. Een tweede deel omvat een selectie van 300 Franse bieren, 90 Belgische bieren en 20 bieren uit het Canadese Quebec.

Het derde deel is gewijd aan een selectie bieren uit de wereld, afkomstig uit zowel kleine als grote brouwerijen. In totaal komen 500 bieren uit 150 brouwerijen aan bod.

“Le Guide Hachette des bières” ligt woensdag in de winkels in Frankrijk en België. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content