Gust Gastrobar: Nieuwe eetbar van sterrenchef Matthieu Beudaert

Chef-kok Matthieu en Sofie Beudaert. Hier in hun sterrenzaak 'Table d'Amis. Gust Gastrobar bevindt zich een verdieping hoger. © Cwf&ph

Kortrijk is vanaf deze week een nieuw eetadres rijker: Gust Gastrobar, een Vlaamse versie van de gastro-pub boven Matthieu Beudaerts sterrenrestaurant Table d’Amis.

De nieuwe zaak van de Kortrijkse sterrenchef Matthieu Beudaert en Sofie Delbeke is een feit. Op 6 oktober openden ze de eetbar Gust boven hun gastronomisch restaurant Table d’Amis, op de eerste verdieping van de Oude Dekenij aan de Sint-Maartenskerk kerk in de binnenstad van Kortrijk.

Het moet een levendige plek worden, waar je in een ongedwongen sfeer een glas kan drinken, de kleine honger stillen aan de bar of de grote honger te lijf gaan aan tafel. Naar het voorbeeld van de soortgelijke bistro-café’s die in de Britse cultuur helemaal ingeburgerd zijn, maar dan met Vlaamse kost in de aanbieding

Chef-kok is Sebastien Ghyselen en gastvrouw is Dorine Cole. De kaart vermeldt onder meer huisgemaakte droge worst, kroket van kalfszwezerik met tartaarsaus, bitterbal van wilde eend met gelei van blauwe bes en verjus, stoof van varkenswang met Liefmans Gouden Band en Wostyn-mosterd of stoof van konijn met Rodenbach grand cru en mosterd, hommage aan Thérèse Desmet.

Het gaat de voormalige Chef van het Jaar voor de wind. Eind december verhuisde hij met zijn sterrenzaak naar dit nieuwe adres. Nu kreeg de ongebruikte ruimte op de bovenverdieping dus ook een nieuwe invulling. En volgens insiders is hij goed op weg om de beste kok van België te worden. Een adres om uit te testen.(DB)

Adres: Gusthof, Sint-Maartenskerkhof 8, 8500 Kortrijk

Tel: +32 (0)56 31 34 30, info@gastrobargust.be

Openingsuren:

keuken elke weekdag: van 12u00 tot 14u30 en van 19u00 tot 22u00

bar van 11u30 tot 14u30 en van 18u00 tot 01u00 (vrijdag en zaterdag: 17u00 tot 02u00)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content