Grote vegetarische picknick voor alle Leuvense scholieren

© iStockphoto

De Grote Markt in Leuven wordt op 9 september eenmalig omgedoopt tot Klimaatstraat. De vegetarische picknick staat in het teken van duurzaam naar school gaan.

Het evenement wordt uitgewerkt door de zogenaamde Klimaatambassadeurs. Dat zijn twaalf geëngageerde jongeren die in één jaar diverse uitdagingen rond klimaat en duurzaamheid aangaan. Klimaatstraat is volledig gericht op scholieren. Ze moeten zelf een vegetarische hap meebrengen en kunnen samen picknicken, terwijl ze hun boeken kaften met oud papier.

In Leuven zijn de middelbare scholen binnen het stadscentrum gevestigd. De scholieren brengen het grootste deel van de dag dus door in de stad. Maar ze hebben er geen echte plaats voor zichzelf. Zo’n plek willen de Klimaatambassadeurs Eva Schobyn (17), Amber Bienstman (17) en Moyra Delafonteyne (18) bieden, pal op de Grote Markt. Tijdens de vegetarische picknick willen ze de scholieren inspireren met duurzame tips om het schooljaar te starten.

De tiende en laatste beproeving combineert verschillende thema’s waar de Klimaatambassadeurs op inzetten: een sociale stad die ontmoeting tussen jongeren creëert, vegetarisch eten en inspiratie voor upcycling. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content