Grote sterrenchefs tekenen present op tiende Antwerpen Proeft

© Belga

Het culinaire festival Antwerpen Proeft, in en rond de Waagnatie, trekt voor de tiende editie alle registers open, met topchefs als Wout Bru, Sergio Herman, Wim Ballieu, Roger Van Damme, Jeroen Meus, Sergio Herman en Piet Huysentruyt.

In en rond de Waagnatie op het Antwerpse Eilandje vindt van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei de tiende editie van Antwerpen Proeft plaats. Het culinair festival pakt dit jaar uit met de komst van topchefs van eigen bodem, onder wie Wout Bru, Wim Ballieu, Roger Van Damme, Sergio Herman en Piet Huysentruyt. Jeroen Meus neemt voor de eerste keer zijn Würst-foodtruck mee naar de Scheldestad.

Ook tweesterrenchefs Bart De Pooter (restaurant Pastorale en WY) en Bart Desmidt (restaurants Bartholomeus) tekenen present en geven kookdemonstraties. Verder ook Sepideh Sedaghatnia (‘Divin by Sepi’ én ‘Mijn Pop-uprestaurant’), het bekende Marokkaanse restaurant O’tagine, de thaise eethuizen Nimman & Yam Thai (van Nathalie Meskens), Kommilfoo (sterrenchef Olivier de Vinck), L’Épicerie du Cirque (sterrenchef Dennis Broeckx), Ellis Gourmet Burger, Bar Italia, B23 (nieuw in Bib Gourmand) en tal van andere mooie culinaire namen, restaurants, concepten en speciaalzaken.

Uit Franstalig België komen de tv-chefs David Martin (zeg maar ‘de Jeroen Meus van Wallonië’) en Jean-Philippe Watteyne langs. Uit het buitenland komen onder meer Syrco Bakker, de Nederlandse sterrenchef van Pure C, en het IJslandse Njam! -gezicht Dagny Ros.

Voor deze jubileumeditie breidt Antwerpen Proeft zijn capaciteit uit van 30 tot 40 restaurant- en foodstands en van één tot twee indoorhallen. Er komen ook drie nieuwe luxepaviljoenen: “Proef de goesting” van kookzender Njam! , “Luc’s Dagschotel” – waar auteur Luc Hoornaert topchefs ontvangt – en “Duvel Mini Masters”, waar alles draait om recepten gecombineerd met Duvel.

Grote sterrenchefs tekenen present op tiende Antwerpen Proeft
© Antwerpen Proeft

Ook dit jaar staan bij Antwerpen Proeft kleine gerechtjes van gerenommeerde restaurants als “proevertjes” centraal, voor de prijs van 5 of 7,5 euro. Daarnaast kan je er ook wijnen, bieren en cocktails proberen, nieuwe artisanale producten ontdekken, kookworkshops volgen en demonstraties bijwonen.

Tickets kosten 6,5 euro per dag in voorverkoop, waarvoor je ook een gratis welkomstdrink en aperitief krijgt en toegang tot alle workshops en demonstraties. Een combiticket kost 13 euro. Alle praktische informatie en de volledige affiche valt terug te vinden op antwerpenproeft.be. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content