Grootste Food Truck Festival strijkt dit weekend neer in Brussel

© Michel Vaerewijck

Met het mooie weer in het land worden ook de food trucks in grote getale van stal gehaald. In Brussel vindt dit weekend Europa’s grootste food truck festival plaats, in het historische centrum van de stad.

Voor het derde jaar op rij is hartje Brussel de bestemming van een resem food trucks van diverse pluimage. Dit jaar worden ruim 120 mobiele restaurants uit heel Europa verwacht tijdens de derde editie van het Brussels Food Truck Festival, met in de aanbieding opnieuw een brede waaier aan culinaire specialiteiten, originele degustaties en kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten om te ontdekken. Het evenement vindt plaats op 200 meter van de Grote Markt, en strekt zich uit van de Keizerinlaan tot aan de Keizerslaan. Het wordt warm, dus worden er opnieuw duizenden bezoekers verwacht.

Met de populariteit van de food truck zit het overigens nog altijd snor. Dat heeft voor een groot deel te maken met jonge koks of ambitieuze foodies die staan te springen om voor zichzelf te beginnen. Want voor een restaurantje heb je veel geld nodig en als dat er niet is, biedt een food truck de oplossing: de investering is gering en het avontuur lokt: op wielen is men vrij en niet geketend aan één plaats. Het aanbod is doorgaans origineel, de variatie ontelbaar. Dat maakt een bezoekje aan een food truck festival altijd een avontuurlijke ontdekkingstocht voor de smaakpapillen. Dus een aanrader voor een gezinsuitstap of onder vrienden. (DB)

Van vrijdag 6 mei tot zondag 8 mei, telkens van 11-22.30 uur, zondag van 11-20.30 uur – oude stadscentrum Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content