Jacqueline, de naam van het restaurant, verwijst naar Eveliens grootmoeder: 'Een enorm positieve vrouw die ondanks haar respectabele leeftijd nog vaak hielp in de brasserie van mijn ouders. Ze is onverwacht gestorven in de periode dat wij op zoek waren naar een pand. Ons restaurant naar haar vernoemen is mijn eerbetoon aan haar.'
...

Jacqueline, de naam van het restaurant, verwijst naar Eveliens grootmoeder: 'Een enorm positieve vrouw die ondanks haar respectabele leeftijd nog vaak hielp in de brasserie van mijn ouders. Ze is onverwacht gestorven in de periode dat wij op zoek waren naar een pand. Ons restaurant naar haar vernoemen is mijn eerbetoon aan haar.' De keuken van Evelien is eenvoudig en recht voor de raap: 'Geen schuimpjes en overbodige opsmuk. Ik werk in mijn keuken altijd volgens het seizoen. Als ik een nieuw menu opstel, bel ik naar mijn groente- en kruidenboer en vraag ik welke producten op hun best zijn. Rond die ingrediënten denk ik een gerecht uit. Zo'n productkeuken werkt alleen als je groente, vlees en vis van topkwaliteit ter beschikking hebt. Daarom kies ik voornamelijk voor boeren die biologisch telen, dat proef je gewoon.' Haar vriend Raf kiest bij haar gerechten de wijnen uit. 'We drinken zelf graag natuurwijnen, die zijn wat speelser en verrassender dan de klassieke wijnen. Niet iedereen is daar even blij mee: een deel van ons cliënteel wil toch het liefst een stevige rode wijn met houttoetsen. Maar aan de andere kant trekt onze onconventionele wijnkaart ook mensen aan die daar specifiek naar op zoek zijn, zo hebben we klanten die vanuit Leuven of Antwerpen naar hier rijden.' Bij Jacqueline kun je niet alleen voor aangepaste wijnen, maar ook voor bijpassende bieren kiezen. 'We zetten hard in op geuze, een friszuur bier met wilde gisting. We hopen dat Belgen meer en meer beseffen wat voor een pareltjes die geuzes zijn. In het buitenland vechten ze om een fles van onze brouwerijen, maar in eigen land wordt dit bier nog te weinig geapprecieerd.'