Groot internationaal culinair festival The Grand Gelinaz krijgt Brussels broertje

© Getty Images/iStockphoto

Op donderdag 10 november wordt voor de tweede keer het internationaal restaurantuitwisselingsproject The Grand Gelinaz! Shuffle Two georganiseerd. 40 van ’s werelds meest spraakmakende chefs zullen dan over de grenzen van werelddelen en tijdzones heen simultaan koken.

Vorig jaar leverden 37 chefs van over de hele wereld een ongeziene prestatie door hun restaurant, huis en persoonlijk leven vier dagen lang te ruilen. De bedoeling van dit unieke project is om wereldwijd, van Brazilië tot Rusland en van Australië tot Japan, culinaire grenzen te verleggen, de creativiteit van de chefs aan te scherpen en hun culturele horizon te verruimen.

In 2015 was de eerste editie van The Grand Gelinaz! Shuffle Two al een bijzondere succesrijk evenement, maar dit jaar wil de organisatie het nog grootser aanpakken. Zo wordt er op hetzelfde ogenblik ook het bijkomend samenwerkingsproject The Gelinaz! Brussels HQ georganiseerd. Daarvoor verzamelen 20 innovatieve chefs zich in de hoofdstad van Europa om daar de internationale synergie van Shuffle te vieren.

Klok rond culinair genieten

Het HQ-project zal plaatsvinden in Bon Bon. De recepten van de 40 deelnemende Shuffle-chefs vormen de basis van het project. Zodra de ‘Shufflers’ hun uitwisselingslocatie kennen, zullen ze een gerecht creëren dat in de lijn ligt van de stijl en verwachtingen van het hen toegewezen restaurant. In het Brusselse hoofdkwartier worden alle recepten geherinterpreteerd. Tijdens 4 shifts van telkens 3 uur maken de 20 chefs in duo de gerechten klaar. Onder de deelnemende chefs zitten onder andere de Belgen Kobe Desramaults (In De Wulf *) en Gert De Mangeleer (Hertog Jan ***), maar ook Albert Adrià (Tickets *), Magnus Ek (Oaxen Krog **) en Yannick Alléno (Le Doyen ***) zullen van de partij zijn.

THE GELINAZ! BRUSSELS HQ start op 10 november om 12 uur ’s middags op hetzelfde ogenblik dat het eerste Shuffle-restaurant in het Australische Adelaide de deuren opent. Het eindigt op 11 november om 3 uur ’s nachts.

Per shift kunnen 40 gasten deelnemen aan het diner. Geïnteresseerden kunnen een tafel reserveren voor 1, 2 of 3 shifts. De echte gastronomen kunnen zelfs opteren voor de 4 shifts en bijna 24 uur genieten van de fijnste gerechten. Tickets zijn te koop vanaf woensdag 21 september om 10 uur.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content