Groenten op de barbecue

Bij grillen op houtskool denken we aan vlees en vis. Maar wat als je vegetariër bent?

Eten maken in openlucht maakt ons weer een beetje oermens. Bij grillen op houtskool denken we meestal aan vlees en vis. Maar wat als je vegetariër bent? De Amerikaanse barbecuegoeroe Steven Raichlen (4 miljoen verkochte exemplaren van Culinair Barbecueën) brengt het antwoord. In Vegetarisch Barbecueën geeft hij uitleg over diverse technieken (direct of indirect grillen, op houtskool of gas, roken, braden, poffen in de as) en gevarieerde, internationale recepten.

Het repertoire is breed: sandwiches en broodjes (bruschetta, tostada en panino), gegrilde groenten (asperges met sesamzaad, paprika’s ‘Buenos Aires’), fruit (mandarijn-teriyakitofoe), salades, sausen en desserts (gegrilde perziken met Bourbon-karamelsaus). De recepten zijn duidelijk uitgelegd met tekst en foto’s en zijn zowel bestemd voor beginners als voor gevorderden.

Karakter Uitgevers B.V., ISBN 978 90 61 12 998 1. 19,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content