Groene gazpacho

© Getty
Voor 4 personen:
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer, geschild
  • 500 ml groentebouillon, afgekoeld
  • 100 ml olijfolie
  • 1/2 kl komijn
  • 1 selderijstengel, fijngehakt (inclusief blaadjes)
  • 1/2 limoen (sap)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • blaadjes van 2 takjes munt (+ iets extra voor de decoratie)
  • 1 el sushiazijn
  • handvol verse spinazie (facultatief), zo wordt de soep extra groen
Afwerking
  • maiskorrels en muntblaadjes
  • pistachenootjes
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zolang totdat je een gladde soep hebt. Breng extra op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
  2. Zet de soep een paar uurtjes in de koelkast, gazpacho moet je goed koud serveren.
  3. Schenk de groene gazpacho in 4 schaaltjes met een extra scheut olijfolie, muntblaadjes, gekruimelde pistachenootjes en maiskorrels.

Uit: The Green Kitchen Smoothies, Becht Uitgeverij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content