Voor vier personen:

1 avocado

1/2 komkommer, geschild

500 ml groentebouillon, afgekoeld

100 ml olijfolie

1/2 theelepel komijn

1 selderijstengel, fijngehakt (inclusief blaadjes)

1/2 limoen (sap)

1 teentje knoflook, fijngehakt

blaadjes van 2 takjes munt (+ iets extra voor de decoratie)

1 eetlepel sushiazijneventueel: handvol verse spinazie, dan wordt je soep

extra groen!

Nodig ter decoratie

maiskorrelsrozen- en muntblaadjes

pistachenootjes

De Stappen:

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zolang totdat je een gladde soep hebt. Breng extra op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de gazpacho een paar uurtjes in de ijskast, gazpacho moet je namelijk goed koud serveren.

Schenk de gazpacho in 4 schaaltjes en maak de schaaltjes op met een extra scheut olijfolie, rozenblaadjes, blaadjes munt, gekruimelde pistachenootjes en maiskorrels.

(Uit: The Green Kitchen Smoothies, Becht Uitgeverij)

Voor vier personen:1 avocado1/2 komkommer, geschild500 ml groentebouillon, afgekoeld100 ml olijfolie1/2 theelepel komijn1 selderijstengel, fijngehakt (inclusief blaadjes)1/2 limoen (sap)1 teentje knoflook, fijngehaktblaadjes van 2 takjes munt (+ iets extra voor de decoratie)1 eetlepel sushiazijneventueel: handvol verse spinazie, dan wordt je soepextra groen!Nodig ter decoratiemaiskorrelsrozen- en muntblaadjespistachenootjesDe Stappen:Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zolang totdat je een gladde soep hebt. Breng extra op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de gazpacho een paar uurtjes in de ijskast, gazpacho moet je namelijk goed koud serveren.Schenk de gazpacho in 4 schaaltjes en maak de schaaltjes op met een extra scheut olijfolie, rozenblaadjes, blaadjes munt, gekruimelde pistachenootjes en maiskorrels.(Uit: The Green Kitchen Smoothies, Becht Uitgeverij)