Ikea #växer progress after about 10 days ?These are #basil plants. #growyourown #hydroponics #ikealetsgrow #vaxer #knackoogst

A photo posted by Koen Verschaeren (@teveelkookboeken) on

Simonne: "Fijn dat jullie nu een rubriek hebben voor enthousiaste moestuiniers. Ruim veertig jaar geleden ben ik begonnen met een piepklein moestuintje dat met de jaren een grote moestuin werd, later geregeld gehalveerd werd en waarvan de rest - onder een worteldoek tegen het onkruid - wacht op een volgende moestuinier. Ik ben nu 87 en kan het toch niet laten: in enkele bakken kweek ik nog altijd enkele tomaten, een éénpersoonskomkommer, wat sla en kruiden. Hét speelgoed voor een senior. Zalig!"

Annemie: "Wij zijn twee trotse bezitters van een recent aangelegde moestuin. Nu is het het tweede jaar dat we 's avonds (als het weer het toelaat) met onze handen in de aarde wroeten. Met al die slakken is de opbrengst nu nog miniem, maar we zetten voort. Onze eerste aardbeien waren superlekker en zoet, en deze ochtend heb ik nog frambozen geplukt om bij mijn yoghurt te eten. Basilicum, koriander, tijm,... haal ik uit mijn vierkante meter moestuin dat dicht bij keuken opgesteld staat."

De vijgen van eigen kweek staan nog niet op punt.

A photo posted by Tom Bogman (@tombogman) on

Liesbeth: "Ik ben nu het vierde jaar bezig met het aanleggen van mijn permacultuurmoestuin en voedselbosje. Dit jaar heb ik een super bessenoogst... ongeveer 8kg! We aten een deel zo op, maar het grootste deel werd verwerkt tot 7kg bessengelei!!"

Liesbeth Goemare
© Liesbeth Goemare

Carola: "Ik ben vooral enthousiast voor het kweken van diverse soorten en kleuren pompoenen buiten in de moestuin van 250 m² en in de kas heb ik ook 15 soorten tomaten staan. Nu hopen dat er niet door het natte weer allerlei ziektes de planten de das om doen."

Dees Draak: "Als je goed bent voor moeder aarde, krijg je wel eens cadeautjes terug."

Dees Draak/Facebook
© Dees Draak/Facebook

Heidi: Dit zijn mijn rode bieten-pannenkoeken, gemaakt met alles uit eigen tuin: rode biet, lavendel bloemen, chinese bieslook en dasbloemen.

Heidi Van Grunderbeeck
© Heidi Van Grunderbeeck

Ben jij ook zo trots op je moestuin en wat je eruit haalt? Houd ons op de hoogte van je oogst, hoe je afhandelt met de slakken, waarom je zo graag zwoegt voor al dat lekkers op je bord en bestook ons met al je vragen. Wie weet schittert jouw tuin hier dan wel volgende week.