‘Good Food’-label op komst voor gezonde Brusselse kantines

© Getty Images/iStockphoto

Brusselse kantines die een gezonde en seizoensgebonden keuken hebben, zullen binnenkort beloond worden met het label ‘Good Food’. Dat kondigde Leefmilieu Brussel vandaag aan.

School- of bedrijfskeukens die volgens de seizoenen en gezond koken, kunnen zich kandidaat stellen voor het label, waarna een jury zal beslissen over de uitreiking. Eén, twee of drie vorkjes zullen dan drie jaar lang aangeven hoe gezond, evenwichtig en lokaal de keuken is.

Eerdere campagnes, die al aanstuurden op het gebruik van minder dierlijke proteïnen en verspilling, beïnvloedden al 73 kantines, goed voor 15 % van de geserveerde maaltijden in Brussel.

“Voeding is goed voor een kwart van de impact op het milieu die Brussel uitoefent. Als je ziet hoeveel maaltijden bereid worden in grootkeukens – elk jaar meer dan 73 miljoen – merk je hoe belangrijk het is deze spelers aan te spreken. ‘Good Food’ is belangrijk om onze impact op het milieu te verkleinen en de Brusselse economie te stimuleren om duurzame voeding te maken.”

De eerste keurmerken zullen tegen het einde van dit jaar worden uitgereikt. Leefmilieu Brussel hoopt tegen 2020 zo’n 40 scholen te kunnen belonen met het label. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content