Goedkoop eten in het eerste Lidl restaurant

Op 1 februari opent in Den-Haag het eerste Lidl restaurant waar uitsluitend wordt gekookt met producten van de Lidl en een maaltijd vijf euro kost, inclusief een drankje.

Ondernemer Ad Sedubun wil met zijn restaurant Dill (anagram van Lidl) alleenstaande ouderen, gezinnen met lage inkomens en studenten de gelegenheid bieden op een gezonde manier uit eten te gaan.

Anderhalf jaar geleden kwam supermarktketen Lidl zelf met een tijdelijk restaurant in Stockholm, maar dat was bedoeld als reclamestunt. De Britse sterren chef Michael Wignail bereidde toen maaltijden met enkel Lidl producten. De gasten hadden niets in de gaten en binnen de kortste keren was er een lange wachtlijst voor het restaurant.

Jamie Oliver als voorbeeld

Het restaurant in Den Haag zal iedere week een andere kaart brengen en iedere dag een ander menu. “De weekaanbiedingen spelen daarbij een belangrijke rol”, vertelt Sebudun in de Telegraaf. “En met Jamie Oliver als voorbeeld gaan we voor een gezonde maaltijd. Veel mensen met een kleine portemonnee krijgen het niet voor elkaar om een goed uitgebalanceerde maaltijd voor te schotelen.”

Om kosten te besparen zal Sebudun stagiaires en werklozen inhuren als obers. Regels komen er ook: gasten mogen niet langer dan een half uur over hun 2,50 euro kostende ontbijt doen, voor de lunch krijgen ze maximaal drie kwartier de tijd en voor het diner anderhalf uur.

Als restaurant Dill goed loopt wil Sebudun ook Lidl restaurants openen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content