Godiva pakt uit met exclusief reuzenpaasei

© /

De opvallende paaseieren, volledig met de hand gemaakt en zeer gelimiteerd verkrijgbaar, vormen hét paradepaardje van de paascollectie van het Belgische chocoladehuis.

Met Pasen in het vizier halen chocolatiers doorgaans alles uit de kast om met opmerkelijke creaties in alle kleuren en smaken voor de dag te komen. Godiva doet dat traditioneel met huischef Jean Apostolou. Hij bedacht voor de etalage van het Belgische luxechocoladehuis een exclusief Atelier paasei van maar liefst 66cm hoog en een gewicht van veertien kilo. Uitsluitend chocolade uiteraard.

Apostolou schuwde werk noch moeite voor zijn kunststuk. De ene helft van het ei oogt als een subtiel maaswerk in witte, melk- en fondantchocolade. De andere helft bespoot hij met melkchocolade. Beide helften werden aan elkaar ‘vastgemaakt’ met Godiva’s fondantcarrés. Voor alle duidelijk: alle fases werden helemaal manueel aangepakt.

Godiva pakt uit met exclusief reuzenpaasei
© Godiva
Godiva pakt uit met exclusief reuzenpaasei
© Godiva

In totaal maakte de chocolatier tien reuzeneieren. Ze worden momenteel verkocht op enkele exclusieve adressen. Grote luxewarenhuizen als Harrods en Selfridges in Londen lieten de opmerkelijke Easter Egg overvliegen, waar hij dezer dagen in de vitrine schittert. Dichterbij is de creatie te bezichtigen in de Godiva-shop aan het pleintje van de Zavel.

Wie er een naar huis wil meenemen, zal aardig in de portemonnee moeten tasten en zowat 1400 euro neertellen. Betaalbaarder zijn de kleinere, maar niet minder pefecte varianten – met nog altijd een hoogte van 20 cm – waarvan Apostolou er exact 200 ontwierp. Kostprijs: 250 euro.

Ook hier is het ei voorzien van een dikke laag fijne chocolade, en komt er bijgevolg al wat kracht aan te pas om naar het breekwerk over te schakelen. De beloning achteraf is recht evenredig.

Godiva pakt uit met exclusief reuzenpaasei
© Godiva

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content