Mongozo, het glutenvrije bier van de Belgische brouwerij Huyghe, is in de prijzen gevallen in het Italiaanse Brescia. Het bier won op de World Gluten Free Beer Awards de prijs voor 'Beste Glutenvrije Pils Ter Wereld'. Dat schrijft het Nieuwsblad.

Mongozo is gebrouwen met gerstemout dat gluten bevat, maar tijdens het bouwproces worden deze afgebroken. Dit zorgt ervoor dat het bier met traditionele ingrediënten is gebrouwen, maar toch glutenvrij is.

De brouwerij is alvast erg blij met deze erkenning. "Deze prijs is aan hele prestatie. Jarenlang hebben we gewerkt om tot een goede glutenvrije pils te komen, waarbij de smaak behouden blijft," aldus Alain De Laet, woordvoerder van de brouwerij.

Eerder won het bier nog al een prijs. Zo kreeg het in oktober nog een gouden medaille op de World Beer Awards. (LVR)

Mongozo, het glutenvrije bier van de Belgische brouwerij Huyghe, is in de prijzen gevallen in het Italiaanse Brescia. Het bier won op de World Gluten Free Beer Awards de prijs voor 'Beste Glutenvrije Pils Ter Wereld'. Dat schrijft het Nieuwsblad. Mongozo is gebrouwen met gerstemout dat gluten bevat, maar tijdens het bouwproces worden deze afgebroken. Dit zorgt ervoor dat het bier met traditionele ingrediënten is gebrouwen, maar toch glutenvrij is. De brouwerij is alvast erg blij met deze erkenning. "Deze prijs is aan hele prestatie. Jarenlang hebben we gewerkt om tot een goede glutenvrije pils te komen, waarbij de smaak behouden blijft," aldus Alain De Laet, woordvoerder van de brouwerij. Eerder won het bier nog al een prijs. Zo kreeg het in oktober nog een gouden medaille op de World Beer Awards. (LVR)