Gloednieuwe Nespresso-winkel recycleert

Nespresso opende een nieuwe winkel met recyclagehoek aan de Louizalaan in Brussel.

Koffiegigant Nespresso verhuisde, op de verjaardag van uithangbord George Clooney, naar een nieuwe locatie op de Brusselse Louizalaan. De Amerikaanse acteur is er jammer genoeg niet terug te vinden, maar de twee verdiepingen hoge boetiek met ruime keuze uit het Nespresso-aanbod maakt veel goed.

In een ruimte van driehonderdvijftig vierkante meter, tweemaal zo groot als de vorige winkel, worden liefhebbers van het zwarte goedje ondergedompeld in de Nespressocultuur. “Innovatie is het sleutelwoord van ons bedrijf”, vertelt General Manager van Nespresso Benelux Daniel Blarer. “We hechten enorm veel belang aan de mening van onze klanten. Door hun feedback kunnen we niet alleen onze machines gebruiksvriendelijker maken maar ook de kwaliteit van onze koffie verbeteren.”

Recyclagehoek

Het interieur van de Brusselse boetiek straalt, door het gebruik van donkere houtelementen, een warme sfeer uit. Architect Betrand Neel van het Franse Archinetdesign voorzag verschillende zones waar klanten rustig het koffiegamma kunnen ontdekken. De ‘Design zone’ stelt de verschillende Nespresso-apparten tentoon. Ook de beperkte editie ‘CitiZ’ machines, een compacter ontwerper dan het originele koffieapparaat, zijn in de Louizalaan verkrijgbaar. De inspiratie voor de speciale collectie zijn de straten van Parijs en New York. Maar de populairste zone zal ongetwijfeld ‘Carpe Diem’ worden. Hier kunnen koffieliefhebbers genieten van de zestien verschillende Grand Crus.

Naast kwaliteitsproducten afleveren wil het koffiebedrijf ook meewerken aan een groener milieu. Nespresso spoort zijn klanten aan om de gebruikte aluminium capsules te verzamelen en terug te brengen naar de recyclageplaats in de Nespressoboetiek. “Onder meer onze winkels in Parijs en New York hebben ook zo’n recyclagehoek, maar in België is dit een primeur. Aluminium, het materiaal van de capsules, is perfect recycleerbaar. Daarbij bewaart de materie alle aroma’s waardoor onze koffie niet aan smaak of geur moet inboeten”, verduidelijkt Blarer. Voor wie Brussel te ver is, is het mogelijk in één van de Kiala afhaalpunten de gebruikte capsules in te leveren.

Telefonisch bestellen

Om lange wachttijden te vermijden, lanceerde Nespresso de ‘Pick-up area’. Naar het Franse voorbeeld kunnen klanten tot 15 uur telefonisch hun bestelling plaatsen en die de volgende dag komen ophalen. Wie geen bestelling plaatste maar toch niet wil wachten, kan ook via een sms verwittigd worden wanneer hij of zij aan de beurt is en ondertussen rustig verder shoppen. Om in de toekomst nog beter aan de noden van de Belgische Nespressofans te voldoen, wil het bedrijf filialen openen in Gent en Luik.

Nespresso Boutique Louizalaan 1 1060 Brussel

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content