Global Spirits Expo: meer dan 100 standhouders stellen hun nieuwe dranken voor

© .

Gin, whisky, vermouth of andere sterke drank: welke ook je favoriet is, spirits zijn terug van (nooit) weggeweest. Liefhebbers worden op zondag 18 juni extra in de watten gelegd tijdens een gigantische proeverij met festivalallures.

Wie op 18 juni afzakt naar de Global Spirits Expo in San Marco Village in Schelle, kan daar een hele dag lang kennis maken met lokale en internationale nieuwe dranken. Om de twee uur zullen internationaal vermaarde bartenders hun nieuwste creaties presenteren: inspirerend en handig om later thuis zelf aan de slag te gaan.

Meer dan honderd exposanten zullen hun lekkerste gedistilleerde dranken bovenhalen, met in hun schaduw enkele foodtrucks om de onvermijdelijke honger te stillen én live muziek van radio FG die het evenement in een festivalsfeer zal dompelen

Ontdekkingen

“De ginhype is een beetje over zijn hoogtepunt heen, maar de trend waarbij de consument meer dan gewone interesse voor gedistilleerd toont, wint nog steeds aan kracht”, aldus medeorganisator Boris Wassenaar. “Naast de gin-tonictrend zien we een revival van vermouth en er is ook een verhoogde interesse voor minder evidente referenties zoals bijvoorbeeld mezcal en tequila. Bourbon whisky als herontdekte spirit zorgt steeds vaker voor heerlijke cocktails.” De gemiddelde consument, of het nu een cocktaildrinker is of eerder iemand die geniet van pure sterke drank, is duidelijk op zoek naar nieuwe ontdekkingen.

Dat kan prima op de Global Spirits Expo: met bonnetjes van € 2.50 kan iedereen proevertjes bestellen. Een ruime parking is voorzien, al is het misschien een beter idee om meteen een taxi te bestellen.

Global Spirits Expo

Zondag 18 juni, van 12 tot 20 u.

Boomsesteenweg 31, Schelle

Gratis inkom

Meer info op de Facebook-pagina

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content