De 'Single Malt 10 jaar oud' van Glen Grant is verkozen tot beste '10 jaar oude whisky'. De authentieke Schotse whisky, met een eindtoets van amandelnoot, kreeg de award in de editie van 2013 van de gereputeerde whiskybijbel.

In de 10e editie van de whiskybijbel van Jim Murray ging de prijs voor de beste '10 jaar oude whisky' naar de 'Single Malt 10 jaar oud' van Glen Grant. In deze gids worden maar liefst 4.500 whisky's besproken en gequoteerd.

Murray beoordeelt elke whisky persoonlijk op vier gelijkwaardige criteria: neus, smaak, afdronk en balans. Hij kende de 'Sing'e Malt ' van Glen Grant maar liefst 95 punten op 100 toe. Volgens zijn proefnotities brengt deze whisky een toegevoegde intensiteit aan de typische smaak van rijpe boomgaardvruchten waar Glen Grant om bekendstaat. Murray zei zelf over deze award: "Dit is een van de meest consistente Speyside-whisky's sinds lang. Dit jaar kent de 10 jaar oude single malt een absoluut hoogtepunt. Dat is te danken aan de zorgvuldige selectie van kwalitatieve bourbonvaten, samen met de onderscheidende en karaktervolle gerst van Glen Grant."

Speciaal gedistilleerd

Meester-distilleerder Dennis Malcolm gebruikt een innovatieve distilleertechniek die James Grant destijds introduceerde. Uniek daarbij zijn de speciaal gevormde distilleerketels, met een lange en smalle hals. De distilleermethode werd in de loop der jaren geperfectioneerd en zorgt vandaag voor de typische smaak van Glen Grant. (LVR)

De 'Single Malt 10 jaar oud' van Glen Grant is verkozen tot beste '10 jaar oude whisky'. De authentieke Schotse whisky, met een eindtoets van amandelnoot, kreeg de award in de editie van 2013 van de gereputeerde whiskybijbel. In de 10e editie van de whiskybijbel van Jim Murray ging de prijs voor de beste '10 jaar oude whisky' naar de 'Single Malt 10 jaar oud' van Glen Grant. In deze gids worden maar liefst 4.500 whisky's besproken en gequoteerd. Murray beoordeelt elke whisky persoonlijk op vier gelijkwaardige criteria: neus, smaak, afdronk en balans. Hij kende de 'Sing'e Malt ' van Glen Grant maar liefst 95 punten op 100 toe. Volgens zijn proefnotities brengt deze whisky een toegevoegde intensiteit aan de typische smaak van rijpe boomgaardvruchten waar Glen Grant om bekendstaat. Murray zei zelf over deze award: "Dit is een van de meest consistente Speyside-whisky's sinds lang. Dit jaar kent de 10 jaar oude single malt een absoluut hoogtepunt. Dat is te danken aan de zorgvuldige selectie van kwalitatieve bourbonvaten, samen met de onderscheidende en karaktervolle gerst van Glen Grant."Speciaal gedistilleerd Meester-distilleerder Dennis Malcolm gebruikt een innovatieve distilleertechniek die James Grant destijds introduceerde. Uniek daarbij zijn de speciaal gevormde distilleerketels, met een lange en smalle hals. De distilleermethode werd in de loop der jaren geperfectioneerd en zorgt vandaag voor de typische smaak van Glen Grant. (LVR)