Giovanni Oosters runt het Hasseltse Smaaksalon

Eind september opent het Smaaksalon in Hasselt haar deuren. In de brasserie en restaurant kun je Limburgse streekproducten proeven. De uitbating is in handen van tv-kok Giovanni Oosters.

Op 29 september wordt het Huis de Corswarem in de Hasseltse binnenstad omgedoopt tot het Smaaksalon. In een brasserie en restaurant kunnen inwoners en toeristen er proeven van streekproducten. Ernaast neemt de toeristische dienst zijn intrek.

Huis de Corswarem is een neoclassicistisch herenhuis uit de 19e eeuw, dat in het verleden nog dienstdeed als stadsarchief en conservatorium. De meest recente bestemming was een businessclub, die echter nooit het verhoopte succes kende.

Met de aanbouw van de nieuwe toeristische dienst werd een nieuwe bestemming gezocht. De keuze viel op een brasserie en restaurant, die uitsluitend producten van Hasselt, en bij uitbreiding Limburg, serveren.

De uitbating is toevertrouwd aan tv-kok Giovanni Oosters van restaurant Vous-le-Vous en kookatelier FoodBuilding. ‘We openen in het Smaaksalon ook een wijnbar, waar Limburgse wijnen en schuimwijnen kunnen geproefd worden’, zegt mede-zaakvoerder Annelies Santens. ‘Het geheel zal zowel de Hasselaren als de bezoekers van de Hoofdstad van de Smaak aantrekken.’

Het project wordt ingepast in een breed cultureel programma, aangestuurd door de toeristische dienst van de stad. Zo zullen er diverse lezingen, activiteiten voor kinderen en muzikale happenings georganiseerd worden. De smaakbeleving staat telkens centraal.

Tijdens het openingsweekend, op 29 en 30 september, staan er workshops speculaas bakken, een literaire lezing met tips over smakelijke boeken en chocoladedegustaties op het programma. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content