De gin-tonic is een regelrechte hype, maar dat het zo'n succesverhaal zou worden hadden ook de bedenkers van de Gintonicshop niet verwacht. De unieke winkel die vier maanden geleden zijn deuren opende in de Antwerpse Lamorinièrestraat is met z'n hele hebben en houden verhuisd naar een grotere locatie in het hippe Zuid. 'Alleen hier en daar een likje verf ontbreekt nog, maar dat is over enkele dagen helemaal gefixt', zegt eigenaar Jennifer Menten.

In de nieuwe speciaalzaak die veel meer ruimte biedt, zowel in het verkoopgedeelte als in de opslagplaats, kan je uiteraard terecht voor uw favoriete gins en tonics. Maar het assortiment is intussen al gegroeid tot een collectie van 100 gins en 20 verschillende tonics. De ene al exclusiever dan de andere. Indrukwekkend.

En dat de ene gin de andere niet kan je ook zelf ervaren tijdens de populaire gintastings, twee keer per week. Die kunnen voortaan meer liefhebbers lokken. Waar er op de vorige locatie maar plaats was voor tien deelnemers per proefsessie, wordt dat aantal nu verdubbeld. 'De gintastings zijn bijzonder populair. Voor velen is het een ideaal aperitiefmoment om later op de avond samen uit te eten', aldus Jennifer.

Tijdens zo'n gintasting leggen acht verschillende proefglaasjes de verschillen in smaken en aroma's bloot. Aan het einde van de rit wordt de zogenaamde 'perfect serve' gemaakt op basis van uw favoriete gin gecombineerd met een tonic die zich het beste leent en afgewerkt met het juiste garnituur. Klinkt lekker? Dat dachten wij ook. (DB)

De nieuwe Gintonicshop in het Zuid: De Burburestraat 17, 2000 Antwerpen.

De gin-tonic is een regelrechte hype, maar dat het zo'n succesverhaal zou worden hadden ook de bedenkers van de Gintonicshop niet verwacht. De unieke winkel die vier maanden geleden zijn deuren opende in de Antwerpse Lamorinièrestraat is met z'n hele hebben en houden verhuisd naar een grotere locatie in het hippe Zuid. 'Alleen hier en daar een likje verf ontbreekt nog, maar dat is over enkele dagen helemaal gefixt', zegt eigenaar Jennifer Menten.In de nieuwe speciaalzaak die veel meer ruimte biedt, zowel in het verkoopgedeelte als in de opslagplaats, kan je uiteraard terecht voor uw favoriete gins en tonics. Maar het assortiment is intussen al gegroeid tot een collectie van 100 gins en 20 verschillende tonics. De ene al exclusiever dan de andere. Indrukwekkend. En dat de ene gin de andere niet kan je ook zelf ervaren tijdens de populaire gintastings, twee keer per week. Die kunnen voortaan meer liefhebbers lokken. Waar er op de vorige locatie maar plaats was voor tien deelnemers per proefsessie, wordt dat aantal nu verdubbeld. 'De gintastings zijn bijzonder populair. Voor velen is het een ideaal aperitiefmoment om later op de avond samen uit te eten', aldus Jennifer. Tijdens zo'n gintasting leggen acht verschillende proefglaasjes de verschillen in smaken en aroma's bloot. Aan het einde van de rit wordt de zogenaamde 'perfect serve' gemaakt op basis van uw favoriete gin gecombineerd met een tonic die zich het beste leent en afgewerkt met het juiste garnituur. Klinkt lekker? Dat dachten wij ook. (DB) De nieuwe Gintonicshop in het Zuid: De Burburestraat 17, 2000 Antwerpen.