Ginotheek: Nieuwe pop-up ginbar in Antwerpen

© gf

Ginbars rijzen als paddestoelen uit de grond. Nieuwste in de rij is Ginotheek, op het Antwerpse Zuid.

Na de succesvolle pop-up zomerbar Ginotheek ‘Mr Hendrickxt’ opent Noémie Aerts, bekend van het VTM-programma ‘Mijn Pop Up restaurant’, op 5 december een tijdelijke winterbar in de Gentstraat op het Antwerpse Zuid. De ginbar zal er zes maanden zijn tenten opslaan, om daarna weer te verhuizen naar een nieuwe buitenlocatie.

De nieuwe Ginotheek start met 200 gins op de kaart, maar het is naar eigen zeggen de bedoeling om snel de Grootste Ginbar ter Wereld te worden. Elke week wordt het schap aangevuld met nieuwe merken.

De gin-tonics worden net als in de vorige pop-upbar als medicijn in kleine proefbuisjes geserveerd. Daarnaast kan je nu ook zelf experimenteren en verschillende gincocktails uitproberen.

Het interieur van de hotspot oogt jazzy en loungy, met alle botanicals van de gins die in zakjes in de toog zichtbaar zijn. Kroonluchters en lampen gemaakt van lege Hendrick’s en Copperhead-flessen geven elke ruimte ook een eigen karakter. En wie wil kan ze achteraf aankopen in de Ginotheek-shop. (DB)

Ginotheek, Gentplaats 5, 2000 Antwerpen. Openingsuren: woensdag t/m zondag vanaf 16u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content