Ginmerk Hendrick’s opent nieuwe pop-upbar in Brusselse Tour en Taxis

© Tom Swalens

In oktober opent ginmerk Hendrick’s een nieuwe experimentele cocktailbar, deze keer in Tour en Taxis, en (exotisch) ingericht door de creatieve muzikant Baloji.

Different location, same concept. Na het succes van vorig jaar opent Hendrick’s een nieuwe tijdelijke bar voor een experimentele trip langs de zogenaamde Chambers of the Curious. Een beetje kenner weet dat het Schotse ginmerk doelt op een creatief oord, waar je naast cocktails degusteren ook avontuurlijk vertier in de vorm van psychische experimenten kan meepikken. Wie hier binnenstapt, zet best smaakpapillen én zintuigen op scherp.

Voor de eerste editie werd de pop-upzaak opgetrokken in de sfeervolle Pharmacie Anglaise, de voormalige apotheek op de Kunstberg die toen eigenzinnig werd ingekleed door Max Colombie, frontman van Oscar and the Wolf. Hij maakte er een geslaagd victoriaans rariteitenkabinet van.

Dit jaar, vanaf 21 oktober, slaat Hendrick’s zijn tenten op op de site van Tour en Taxis, ook hartje Brussel. De locatie: het Depot voor Gevaarlijke Goederen, een voormalig munitiedepot van het Belgische leger, gebouwd in de jaren 1900. ‘De ideale plaats om buitengewone en opwindende cerebrale ervaringen te faciliteren’, zo klinkt het nu al.

Baloji, creatieve duizendpoot met Congolese roots, is de ‘Ambassadeur van de Nieuwsgierigheid’ met dienst. De muzikant (en poëet, muzikant, schrijver, acteur, performer, regisseur) wierp een creatieve blik op de cocktailkaart, had de artistieke leiding over de bar, creëerde een muzikaal universum en nam de experimentele ruimte onder handen die het ginmerk hem ter beschikking stelde. Verwacht je aan een ‘onvervalste ontdekkingstocht doorheen de diepten van je acht intelligenties’, met een straffe cocktail in de hand welteverstaan. (DB)

Ginmerk Hendrick's opent nieuwe pop-upbar in Brusselse Tour en Taxis
© Tom Swalens

Adres: Depot voor Gevaarlijke Goederen, Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel

Van 21 oktober tot en met 3 december 2016 Bar publiek toegankelijk (zonder reservatie), van donderdag tot zaterdag van 17u30 tot 01u00 Inschrijven voor de experimenten in de Chambers of the Curious doe je op www.chambersofthecurious.be (reservatie verplicht)

Ginmerk Hendrick's opent nieuwe pop-upbar in Brusselse Tour en Taxis
© Tom Swalens
Ginmerk Hendrick's opent nieuwe pop-upbar in Brusselse Tour en Taxis
© Tom Swalens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content