Ginfeest in Antwerpen

© gf

Voor het derde jaar op rij wordt de Antwerpse Burburestraat omgetoverd tot een grote, lange ‘GinStreet’, een gratis ginfestival met alles erop en eraan.

De Antwerpse Burburestraat staat vandaag/19 juni weer helemaal in het teken van de populairste drank van het moment: de gin, met of zonder tonic.

Een 25-tal kraampjes sieren de straat die voor de gelegenheid weer autovrij wordt gemaakt. Met in het aanbod in totaal 105 verschillende gins. Je kan ze gratis proeven, de ginbar is de plek om een gin-tonic te bestellen. Leuk voor wie nog even wil doorfeesten na de overwinning van de Rode Duivels tegen Ierland.

Om de honger te stillen zijn er biologische hapjes van Tan, het restaurant dat ook in de Burburestraat gevestigd is. Cocktails kan je bestellen in de nieuwe Bar Burbure van Jurgen Lijcops. En ook de winkels Clinic en Hospital openen vandaag hun deuren.

Er wordt opnieuw een tombola georganiseerd voor het goede doel. De opbrengsten gaan naar Carnica VZW, een Belgisch vereniging die instaat voor het behoud van de bijen. Want zonder bijtjes geen bloemen en dus ook geen gin.

GinStreet wordt wordt georganiseerd door Gintonicshop.be. Gratis toegang; start om 14 uur, tot 20 uur. Voor een gin-tonic betaal je 7,5 euro.

Bij het evenement hoort deze video.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content