In Antwerpen is een unieke gin tonic shop geopend waar je zowel in de winkel als online terecht kan voor exclusieve gins en tonics.

De opmars van gin is de voorbije maanden fenomenaal geweest. De drank was in de 19e en begin 20e eeuw dé basis van zowat elke cocktail. In de loop van de vorige eeuw moest gin echter onderdoen voor wodka en rum. Enkele jaren terug werd een gin tonic dan ook gezien als een drank van vroeger, die allesbehalve hip was. Maar daar is nu verandering in gekomen.

Bepaalde merken lanceren een nieuwe heruitgave van een gin, de cocktailbars gespecialiseerd in gin schieten als paddenstoelen uit de grond en het lijkt wel of iedereen een gin-tonic besteld op café. Het is hét drankje van het moment en daar heeft Jennifer van de Gin Tonic Shop gretig gebruik van gemaakt. Het idee was om enkel online te verkopen en de dranken te leveren aan huis, maar omdat er steeds meer vraag was naar een effectieve winkel, besloot ze de ruimte naast haar opslagplaats om te toveren tot een winkel.

Bij de Gin Tonic Shop kan je terecht voor meer dan 60 soorten exclusieve gins en 15 soorten tonics. Als je online bestelt, worden de dranken binnen 48 uur bij je thuis geleverd. Bovendien kan je er ook terecht voor gintastings vanaf 25 mei, elke donderdag en zaterdag. Je kan er 10 verschillende gins proeven en zelf de perfecte gin tonic leren maken voor de prijs van 25 euro per persoon. (RDM)

Gin Tonic Shop: Lamorinièrestraat 161 a, 2000 Antwerpen.

In Antwerpen is een unieke gin tonic shop geopend waar je zowel in de winkel als online terecht kan voor exclusieve gins en tonics. De opmars van gin is de voorbije maanden fenomenaal geweest. De drank was in de 19e en begin 20e eeuw dé basis van zowat elke cocktail. In de loop van de vorige eeuw moest gin echter onderdoen voor wodka en rum. Enkele jaren terug werd een gin tonic dan ook gezien als een drank van vroeger, die allesbehalve hip was. Maar daar is nu verandering in gekomen. Bepaalde merken lanceren een nieuwe heruitgave van een gin, de cocktailbars gespecialiseerd in gin schieten als paddenstoelen uit de grond en het lijkt wel of iedereen een gin-tonic besteld op café. Het is hét drankje van het moment en daar heeft Jennifer van de Gin Tonic Shop gretig gebruik van gemaakt. Het idee was om enkel online te verkopen en de dranken te leveren aan huis, maar omdat er steeds meer vraag was naar een effectieve winkel, besloot ze de ruimte naast haar opslagplaats om te toveren tot een winkel. Bij de Gin Tonic Shop kan je terecht voor meer dan 60 soorten exclusieve gins en 15 soorten tonics. Als je online bestelt, worden de dranken binnen 48 uur bij je thuis geleverd. Bovendien kan je er ook terecht voor gintastings vanaf 25 mei, elke donderdag en zaterdag. Je kan er 10 verschillende gins proeven en zelf de perfecte gin tonic leren maken voor de prijs van 25 euro per persoon. (RDM)